Pruuni riisi jahu (täistera riisijahu) on hea küpsetusjahu
Täistera riisijahu ehk pruuni riisi jahu (tume riisijahu) on suurepärane gluteenivaba jahualternatiiv tervislikuks küpsetamiseks ja toiduvalmistamiseks.
Riis kasvab looduslikult Aasias, kust korjatakse peaaegu kogu maailma riis. Riisi kasvatamine algas tuhandeid aastaid tagasi ja Soome-ugri rahvad nägid riisi esimest korda alles 15. sajandil, mil see oli luksuskaup. Tänapäeval on riis üks kõige sagedamini kasutatavatest ja populaarsematest lisanditest, mida kasutatakse kogu maailmas, ning üks köögi baastoite.
Täisteraline riisijahu sobib suurepäraselt küpsetamiseks. Näiteks gluteenivabade pannkookide valmistamisel (banaanist, kaerajahust) annab riisijahu lisamine pannkookidele mõnusalt krõbeda ja pruunika viimistluse.
- Riisijahu tekstuur on väga peenike.
- Maitse on pigem neutraalne.
- Proovige segada riisijahu teiste gluteenivabade jahudega, näiteks tatra- ja mandlijahuga, et leida uusi põnevaid maitsekombinatsioone.
Kuidas riisijahu kasutada?
- Kasutage riisijahu pannkookide, pirukate küpsetamisel, samuti leiva ja pitsa valmistamisel.
- Riisijahu sobib ka pudru valmistamiseks.
Foodini täistera riisijahu on orgaaniline, gluteenivaba, piimavaba, vegan, GMO-vaba. Ei mingeid lisandeid ega säilitusaineid.
Pakendatud tehases, kus töödeldakse pähkleid (kašupähklid, para-, pekaani-, pistaatsia-, makadaamia-, sarapuupähklid ja kreeka pähklid), mandleid, seesamiseemneid ja vadakuvalku (piimast).
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.