Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT

Kartulitortilla

Toitev kartulitortilla india pähkli kreemi ja värskete aedviljadega

Jahuvabad tortillad, mille abil saad valmis rullida endale meelepärase ampsu! Kui soovid vältida gluteeni, ei tähenda see sugugi, et lemmikroad tuleb minevikku jätta – sugugi mitte! Kartulitortillad on mõnusalt vetruvad, painduvad ja ideaalselt rullitavad – nii saad valmistada nii külmasid tortillasid kui miks mitte ka ahjus või grillivahel valmistatud ampse. Vahele võid sättida just seda, mis sulle maitseb või parasjagu kodus on. Meie versioonis kohtuvad tortilla vahel india pähkli kreem ja värsked krõmpsuvad köögiviljad. Katseta sinagi!

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 35 minutit (kui kasutad eelnevalt valmis aurutatud kartuleid)
Raskusaste: kerge

Valmistamiseks vajad: 

Tortilla jaoks:

India pähkli kreemi jaoks: 

  • 80 g leotatud india pähkleid 
  • 10 ml sidrunimahla 
  • soola (maitse järgi) 
  • 55 ml vett

 

Täidise jaoks:

  • 40 g frillist või muud meelepärast rohelist 
  • 25 g punast sibulat 
  • 40 g värsket kurki
  • peotäis peeneks hakitud värsket tilli 

 

Kuidas kartulitortillat valmistada?

Purusta kartulitambi või käte abil suuremas kausis aurutatud kartul ja lisa juurde tärklis. Sõtku seni kuni moodustub käte küljest lahti tulev taignapall. Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või köögipinnale ning tõsta peale teine küpsetuspaberileht. Rulli kartulitaigen õhukeseks, ca poole sentimeetri paksuseks õhukeseks leheks. Küpseta tortillat ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit või seni kuni tortilla on pealt pruunikate laikudega kaetud. Eemalda tortilla ahjust ning lase enam-vähem maha jahtuda enne, kui selle küpsetuspaberilt eemaldad. Tortilla saab paberil lahti kõige paremini nii, kui keerad selle meelepärasele alusele (nt köögitasapind, suurem lõikelaud või teine ahjuplaat) ning eemaldad seejärel põhja küljest küpsetuspaberi.

Kui tortilla on valmis ja jahtunud valmista india pähkli kreem ja täidis. Kreemi valmistamiseks aseta leotatud india pähklid koos sidrunimahla, soola ja veega blenderisse või köögikombaini ja surista siidiseks kreemiks. Määri kreem ühtlaselt tortillale ning laota poolele tortillale hakitud köögiviljad. Keera tortilla rulli, lõika pooleks ja naudi koheselt või säilita õhukindlas anumas külmkapis. 

LISA KOMMENTAAR