Aasiapärane “misosupp” merevetikatega
Kui oled Jaapanimaitsete austaja, siis see supp ergutab sinu maitsemeeli kohe kindlasti! Misosupi sarnane, ent täielikult soja- ja tofuvaba kerge supp, milles kohtuvad maitseküllased merevetikad, kookoskaste, seened ning külluses maitserohelist. Tulemuseks tõeliselt hõrk supp, mis sobib nautimiseks nii eraldiseisva kerge einena kui eel- või kõrvalroana ning miks mitte ka supipõhjana näiteks toekasse ramenisse.
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 12 g kuivatatud kelpi või kombut (suurte lehtedena, helbed siinkohal ei sobi)
- 800 ml vett
- 155 g pruune šampinjone
- 50 g porrulauku
- 2 tl kookoskastet
- sörtsuke laimimahla (maitseks)
- soovi korral lisaks soola ja pipart (vastavalt maitsele)
- seesamiseemneid (valikuline, serveerimiseks)
Kuidas suppi valmistada?
Vala potti vesi ja aseta juurde kuivatatud kelp või kombu ja lase keema tõusta. Seejärel alanda kuumust ja lase madalal kuumusel kaane all 30 minutit podiseda. Eemalda saadud puljongist vetikalehed (nendest on kõik kasulik, sh maitse puljongisse keenud) ja vala potti puljongi juurde viilutatud šampinjonid ja hakitud porrulauk. Keeda seni kuni seened on valminud. Maitsesta. Serveeri soovi korral seesamiseemnete ja porrulauguga. Naudi eelroana või kerge supina.