Lehtkapsa krõpsud (kale krõpsud) on tõeliselt vahva viis selle imelise rohelise köögivilja tähistamiseks. Ei ole kohta, kuhu need krõpsud ei sobiks – niisama krõbistamiseks, snäkivaagnale, sünnipäevalaudadele, piknikule, autosõitudele või hoopis täiustamaks mistahes suppe, salateid vms.
Ühtlasi on see hea snäkk, mida vastavalt tujule maitsestada. Katseta näiteks vetikahelbeid, maitsesoolasid, seesamiseemneid, chipotle või cayenne’i pipart ja leia oma lemmikud.
Kogus: 1 ahjuplaaditäis
Aeg: 15 min
Raskustase: kerge
- 150 g lehtkapsast (ilma varreosata)
- 0,5 spl oliiviõli
- 1 tl jahvatatud küüslauku (soovi korral)
- 1-2 tl tšillihelbeid või jahvatatud tšillit (soovi korral)
- Maitse järgi soola
Kuidas teha lehtkapsa (kale) krõpse?
Tähtis on see, et lehtkapsas oleks täiesti kuiv. Seega pese teda juba varem või kuivata väga korralikult. Rebi lehtkapsa lehed varre küljest. (Varred saad ära kasutada näiteks suppide, smuutide või hautiste sees. Kui lasta lehtkapsa vartel koos ingveri, mee ja sidrunimahlaga kuumas vees tõmmata, siis saab imelise tervendava joogi, mis aitab uduse mõtlemise korral).
Puista lehtkapsa lehed ahjuplaadile, piserda peale õli, soola, jahvatatud küüslauku ja tšillit.
Saab ka ilma õlita, kuid õli aitab soolal ja maitseainetel paremini lehtkapsa külge kleepuda. Teine võimalus on õli asemel kasutada küüslaugupressis pressitud värsket küüslauku, ka see aitab maitseaineid kleepida.
Masseeri kõik maitsed korralikult sisse, pista eelkuumutatud ahju ning küpseta 140 kraadi juures pöördõhu režiimil ca 7-10 minutit, sõltuvalt ahju eripärast.
Oluline on see, et lehtkapsa lehed ei pruunistuks, seega hoia silma peal, et kõrbema ei läheks ega muutuks kibedaks. Lase krõpsudel täielikult jahtuda ning krõbedaks muutuda, seejärel serveeri ja naudi!