Mõnusalt marjane vaarika-chiamoos
Vaarikad on ühed tõeliselt võimsad marjad, varustades keha terve hulga vitamiinide ja mineraalidega ning ulatades abikäe ka põletike korral, aidates põletikutaset vähendada. Muuhulgas sisaldavad vaarikad nii A, C, E ja K vitamiini kui ka rohkelt antioksüdante ja mineraale nagu kaltsium ja raud. Need maitsvad marjad sobivad suurepäraselt täiustama nii hommikusmuutit kui koduseid pannkooke. Loomulikult ei saa aga üle ega ümber ka magusast moosist, mis pannkoogihommikutel justkui kirsiks tordil. Kui tavapäraselt kipuvad moosid aga suhkrust pungil olema, on see vaarika-chia moos aga hoopistükis suhkrust vaat et prii (kui vaarikates sisalduv naturaalne ja looduslik puuviljasuhkur välja arvata). Loomuikult võid seda mõnusat moosi soovi korral ka kasuliku vahtrasiirupi või toormeega täiustada, kuid see ei ole ilmtingimata vajalik. Maitsev amps on igal juhul garanteeritud! Ka valmistamine võtab vaid mõned minutid ega nõua tundide pikkust pliidi ees vaaritamist. Vii oma pannkoogihommikud hoopis teisele levelile ning proovi ise järele!
Kogus: 300g
Valmistusaeg: ligikaudu 20 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 300g külmutatud vaarikaid
- 2-3 tl chia seemneid
- vahtrasiirupit (vastavalt vajadusele, soovi korral)
Kuidas vaarika-chiamoosi valmistada?
Vala vaarikad potti ning kuumuta keskmisel kuumusel seni kuni marjad hakkavad pehmeks muutuma. Kui vaarikad on pehmed, keera kuumus kinni ning purusta marjad lusika, pudrunuia või saumiksri abil ja sega hulka chia seemned. Kui armastad magusat moosi, maitsesta soovi korral vahtrasiirupiga. Seejärel lase moosil 20 minutit pakseneda ning serveeri meelepärasega või hoiusta külmkapis õhukindlas anumas.
PS! See vaarika-chiamoos sobib võrratult näiteks gluteenivabade kaerapannukate kõrvale, mille retsepti leiad SIIT.









