Siidine röstpaprika supp
Vitamiinirikkad paprikad peidavad endas lausa kuus korda enam C-vitamiini kui näiteks apelsinid. See aga pole veel sugugi kõik! Lisaks pakatavad krõmpsuvad paprikad ka A-vitamiinist ja beetakaroteenist ning sisaldavad ohtralt kasulikke kiudaineid. Ühtlasi aitavad paprikad sinu immuunsüsteemil tugevana püsida ning alandavad vähkkasvajate tekkeriski. Kõige kasulikumaks peetakse just punaseid paprikaid. Seeõttu on ka selle röstpaprika supi staarideks punased paprikad, mille mõnus mekk röstides eriti hästi esile kerkib. Kui oled püreesupi fänn ja armastad paprika mahedat maitset on see röstpaprika supp kindlasti proovimist väärt.
Kogus: kahele kuni kolmele supisõbrale
Valmistusaeg: 35 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 450 g punaseid paprikaid
- 450 g tomateid (sobivad nii kirsstomatid kui ka tavalised)
- 3 küüslauguküünt
- 1 sibul
- 2-3 sellerivart
- 1 tl kuivatatud tüümianit või oreganot
- ½ tl tšillihelbeid (valikuline)
- 350 ml vett või aedvilja puljongit
- värskeid ürte (serveerimiseks)
Kuidas röstpaprika suppi valmistada?
Eelkuumuta ahi 200 kraadini ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Seni kuni ahi soojeneb, valmista ette köögiviljad. Selleks pese ja tükelda paprikad, tomatid, sibul ja küüslauk ning tõsta ahjuplaadile. Raputa hulka maitseained ning sega läbi. Seejärel aseta köögiviljad ahju röstima. Küpseta köögivilju ahjus 20-25 minutit. Kui köögiviljad on pehmed ning pealt kergelt pruunikaks tõmbunud, tõsta plaat ahjust välja ning vala röstitud koogiviljad köögikombaini või blenderisse. Lisa sekka sellerivarred ja vesi või puljong ning surista ühtlaseks. Viimase sammuna vala segu potti ning lase keema tõusta. Seejärel keera kuumus kinni, tõsta supp kaussidesse, raputa peale värskeid ürte ja naudi!