Spinati-seenetäidisega rikkalikud ahjukartulid
Otsid teistmoodi toiduelamust argiõhtuteks või hoopis tööle-kooli kaasa midagi, mis ka külmalt hästi mekib? Toome sinuni ühe põneva retsepti, mis seob omavahel kokku hõrgud maitsed ja toeka ahjukartuli. Seda lausa kergelt pidulikus võtmes! Valmistamine on seevastu aga lihtne ega nõua tundide pikkust vaaritamist. Lisaks säilivad need kartulid ka külmkapis õhukindlas anumas paar-kolm päeva väga kenasti ega kaota seejuures oma maitseomadusi.
Kogus: 2-3 sööjale
Valmistusaeg: 15 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 4 suurt või 6 keskmist kartulit (koorimata!)
- 100 g šampinjone
- 150 g värsket spinatit
- 1 keskmise suurusega sibul
- 2 värsket küüslauguküünt (purustatuna)
- meresoola, pipart, tšillihelbeid (valikuline)
Kuidas täidetud kartuleid valmistada?
Eelkuumuta ahi 180 kraadini ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Seejärel pese ja kuivata kartulid ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ära kartuleid koori! Torka kartulitesse kahvliga mõned augud (tee 6-7 torget). Nii küpsevad kartulid paremini läbi. Aseta kartulid ahju ja küpseta 180 kraadi juures umbes 60 minutit või kuni kartulid on pehmed. Seni kuni kartulid küpsevad, valmista täidis. Selleks lisa pannile viilutatud seened. Hauta tilga vee või puljongi abil ca 7-10 minutit kuni seened on enam-vähem küpsed. Seejärel lisa hulka sibul ja purustatud küüslauk ja hauta veel 3-4 minutit aeg-ajalt segades kuni sibul on pehme. Viimase sammuna lisa hakitud spinat. Küpseta segu veel 1-2 minutit ja maitsesta.
Kui kartulid on valminud, tõsta need ahjust ja lase natuke jahtuda. Seejärel lisa kartulitele täidis. Selleks lõika iga kartuli keskele ettevaatlikult pikisuunaline lõige nii, et nuga ei läbi kartuli põhja (½ kartulipaksusest on piisav). Tee kahvli abil iga kartuli sisse natuke ruumi ja tõsta täidis kartulitele. Puista peale värskeid ürte ja naudi koheselt.