Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT

Suussulav hirsikook hõrgu apelsinimarmelaadiga

Hirsi-plaadikook apelsinimarmelaadiga

Sinu ees on tõeliselt hõrk magustoit, mis lausa sulab suus. Hirsijahust kuldkollane biskviitpõhi, mis täiendatud koduse apelsinimarmelaadiga – loomulikult gluteenivaba, rafineeritud suhkruta ja täistaimne. Tõeline maitsenauding, mis sobib ideaalselt sügistalvisse ning ka jõulueelsesse hooaega. Naudi koos tassikese sooja teega või aseta peolauale – valik on sinu! Proovi kindlasti järgi, see on seda väärt!

 

Kogus: 8-12 viilu (sõltuvalt viilude paksusest)
Valmistusaeg: 15-20 minutit
Raskusaste: kerge

Hirsikoogi valmistamiseks vajad

Koogi jaoks:

  • 2 keskmise suurusega banaani
  • 1 tassitäis hirsijahu (155 g, võid jahvatada ka hirsihelvestest)
  • 1 apelsini koor (riivituna)
  • 3 spl vahtrasiirupit
  • 3 spl kookossuhkrut
  • 1½ tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl naturaalset vanillipulbrit või -ekstrakti (valikuline)
  • 1 tl kardemoni pulbrit (valikuline)

Koogi niisutamiseks:

  • ⅓ tassi apelsinimahla
  • ⅓ tassi toormett

Marmelaadi jaoks:

 

Kuidas hirsikooki valmistada?

Kuumuta ahi 200 kraadini ning kata koogivorm küpsetuspaberiga.

Alusta koogi valmistamisest. Selleks sega kausis hirsijahu, kookossuhkur ja küpsetuspulber. Kui soovid, lisa ka vaniljet ja kardemoni. Seejärel vala hulka eelnevalt püreestatud banaan, 3 spl vahtrasiirupit, 1 apelsini koor (riivituna). Sega hoolikalt ning vala taignasegu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Aseta ahju 25-minutiks küpsema.

Seni kuni kook küpseb, valmista marmelaad. Selleks võta kaks tervet apelsini, koori need ning lõika väikesteks tükkideks (kui märkad seemneid, eemalda kindlasti ka need). Aseta tükeldatud apelsinid koos ühest apelsinist pressitud mahlaga väiksemasse potti või kastrulisse. Lisa sekka 2 spl vahtrasiirupit ja ½ tassitäit kookossuhkrut. Purusta segu saumikseriga ühtlasemaks ning kuumuta segu keemiseni. Seejärel alanda kuumust ja lase marmelaadisegul tasasel tulel pakseneda, seda aeg-ajalt segades, et kõrbemist vältida. Varu kindlasti veidi rohkem aega, sest marmelaaditegu võib aega aega võtta ligikaudu 45 minutit.

Kui kook on valmis, torka grilltiku või kahvliga ettevaatlikult koogi sisse pisikesed augud ning niisuta apelsinimahla ja meeseguga, et tulemus jääks mahlasem.

Marmelaadi valmides tõsta see koogile. Lase jahtuda ja naudi!

 

*Tegemist on Cook me free originaalretsepti tõlkega

 

LISA KOMMENTAAR