Retseptid, Soolane

Vahemere stiilis röstitud köögiviljad india pähkli kreemiga

Ürdised röstköögiviljad india pähkli kreemiga 

Kui soovid süüa tervislikult, maitse osas kompromisse loomata, on see roog siin kahtlemata midagi sulle! Taldrikul kohtuvad maitsekad röstköögiviljad ürdise india pähkli kreemiga – suussulav kooslus, mis maitseb lausa patuselt hästi. Maitset lisavad nii erinevad värsked kui kuivatatud ürdid ning köögiviljad röstimiseks õli ei vaja. Proovi ise järgi! 

Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 40 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

Köögiviljade jaoks: 

  • 700 g kartulit 
  • 2 keskmise suurusega punast paprikat 
  • 1 purk/pakk kikerherneid (kurnatuna) 
  • 2 punast sibulat 
  • 2 tl kuivatatud oreganot 
  • 2 tl kuivatatud basiilikut 
  • 2 tl küüslaugupulbrit
  • soola (maitse järgi) 

India pähkli kreemi jaoks: 

  • 150 g india pähkleid + leotamiseks vett 
  • 140 ml vett (vajadusel lisa rohkem, ent jälgi, et kreem ei muutuks vedelaks kastmeks!) 
  • 50 ml sidrunimahla 
  • 1 küüslauguküüs 
  • 350-450 g värsket kurki (riivituna) 
  • 30 g värsket tilli 
  • 35 g rohelist sibulat 
  • meresoola (vastavalt maitsele) 

Kuidas köögivilju valmistada?

Esmalt pane kuuma vette likku india pähklid (piisab ca 15 minutist). Seejärel eelkuumuta ahi 180 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning valmista ette köögiviljad. Selleks pese ja tükelda kartul, sibul ja paprika ning kurna ja loputa voolava vee all kikerherned. Aseta kõik köögiviljad suuremasse kaussi ja lisa hulka maitseained. Sega hoolikalt ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti köögivilju ahjus 180 kraadi juures 25-30 minutit. 

Seni kuni köögiviljad küpsevad, valmista india pähkli kreem. Selleks kurna pähklid ja aseta need koos ülejäänud kreemi koostisosadega blenderisse. Surista seni kuni kreem saavutab ühtlaselt siidise tekstuuri. Vala kreem kaussi ja tõsta sekka hakitud roheline sibul, till ning riivitud värske kurk. PS! Pigista riivitud kurgist eelnevalt välja üleliigne vesi, et kreem ei muutuks vedelaks.

Serveerides tõsta taldrikule esmalt india pähkli kreem ning seejärel laota peale röstitud köögiviljad. Naudi koheselt, nii on eine kõige maitsvam! 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga