Kui juba värsket kartulit saab, siis tekib tahtmine seda värskust ja tervist oma toidulauale tuua. Ja ehkki see värviline salat on kõige efektsem just kevadel ja varasuvel, siis saladuskatte all võime öelda, et tegelikult paitab see nii kõhtu kui maitsemeeli mistahes aastaajal. Ja kui sa oled endiselt arvamusel, et salatid on igavad ning ei täida kõhtu, siis selle retseptiga saab su eelarvamus küll uue suuna.
Kogus: 3-le
Aeg: ca 20 min
Raskusaste: keskmine
- 300 g aurutatud või keedetud kartulit (maha jahutatud)
- 150 g suhkruherneid
- 150 g värsket kurki
- 130 g rediseid
- 50 g porrut
- 20 g värsket tilli
- soovi korral 30 g kappareid soolvees või soolas
- 30 ml sidrunimahla
- Soovi korral kvaliteetset oliiviõli
- 1 tl vedelat mett või vahtrasiirupit
- Maitse järgi soola ja pipart
Kuidas teha kevadist kartulisalatit?
Tükelda kaussi aurutatud/keedetud kartul, kurk ja suhkruherned. Lisa viilutatud redised ja porru ning peeneks hakitud till. Soovi korral lisa ka kapparid. Viimaks lisa sidrunimahl, oliiviõli, mesi, maitse järgi soola ja pipart. Sega kõik korralikult läbi, serveeri ja naudi!