Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT

Vegan majonees india pähklitest

Õlivaba vegan majonees inda pähklitest

Õlivaba vegan majonees, mis sobib ideaalselt täistaimseks asenduseks kõikjale, kus on muidu kasutusel traditsiooniline hapukoore või majoneesi baasil kaste. India pähklid on maitselt neutraalsed ning muutuvad veega blenderdades mõnusalt kreemjaks, sobides võrratult “majoneesi” valmistamiseks. Maitset saad korrigeerida vastavalt soovile ning valmistamiseks ei vaja sa muud, kui india pähkleid, vett, veidi sidrunimahla ning meelepäraseid maitseaineid. Proovi ja veendu selles ise! 

Kogus: ca 400 g majoneesi
Valmistusaeg: 5 minutit (+ pähklite leotamisele kuluv aeg)
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 200 g leotatud india pähkleid (leota 20 minutit kuumas vees või üleöö) 
  • ½ väiksema sidruni mahl (kui soovid hapukamat või vähem hapukamat kastet, lisa sidrunimahla vastavalt kas rohkem või vähem)
  • 280 ml vett (lisa vähem või rohkem vastavalt sellele, millise tekstuuriga kastet soovid) 
  • soola (vastavalt maitsele) 

Kuidas vegan majoneesi valmistada?

Aseta eelnevalt leotatud (ideaalis 4-8h) india pähklid koos sidrunimahla, vee ja soolaga blenderisse ning surista siidise tekstuuri saavutamiseni. Kui sinu blender vajab rohkem vett või soovid vedelamat kastet, siis lisa julgelt vett vastavalt vajadusele juurde. Maitsesta meelepärasega. Soovi korral võid kastmesse segada näiteks hakitud tilli, tšillit, sinepipulbrit, küüslauku või muud meelepärast. 

 

LISA KOMMENTAAR