Vürtsikad kartulipallid

Vürtsikad kartulipallid paprikaga
Kas tead neid vürtsikaid jalapeñopalle, mis on pungil juustust ja rasvast? Meil on sulle veelgi parem idee! Kui armastad snäkkida, proovi hoopis ürdiseid kartulipalle, mis on maitseküllased, kosutavad ja ilma tervist koormava lisatud rasvata.
Kauni kuue lisab pallidele naturaalne paprikapulber, mis annab nii värvi kui maitset. Vürtsikad pallid sobivad suurepäraselt nii pearoaks värske salati juurde kui ka niisama tervislikuks snäkiks. Ühtlasi on palle mugav nii tööle kui kooli kaasa pakkida, muretsemata nende riknemise pärast – küpsetatud pallid peavad õhukindlas anumas tükk aega vastu.
Kogus: 3-4 kartulisõbrale
Valmistusaeg: 60 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 kg kartuleid
- ½ tl tšillipulbrit
- ½ tl küüslaugupulbrit
- 1 tl sibulapulbrit
- 1 tl meresoola
- 2-4 spl paprikapulbrit
Kuidas kartulipalle valmistada?
Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pese ja koori kartulid ning auruta pehmeks. Selleks kulub orienteeruvalt 15-20 minutit. Kui kartulid on pehmed, tõsta need 10 minutiks kõrvale jahtuma.
Kartulite jahtudes tõsta need suuremasse kaussi koos tšillipulbri, küüslaugu- ja sibulapulbri ning meresoolaga. Purusta kõiki toiduaineid kartulitambi või pudrunuiaga kuni ühtlase segu saavutamiseni (ära kasuta aga blenderi ega saumikseri abi – sel juhul muutub tekstuur).
Segu valmides võta supilusikatäis kartuli-ürdisegu, vormi sellest käte abil pallike, veereta läbi paprikapulbrist ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Korda protsessi seni, kuni segu jätkub. Küpseta kartulipalle 180 kraadi juures 15-20 minutit.
Serveeri ja naudi!
Lisa lugemist
05
veebr.
Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!"
Erki Laansalu - Elusväli tiimist
Pi...
09
jaan.
Gluteenivabad vegan kaneelirullid
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga
Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmi...
09
jaan.
Õunakrõbedik
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Hõrk õunakrõbedik
Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamise...
08
dets.
Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ameerikapärane coleslaw uues kuues - rasvavaba ja mahlase mangoga!
Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues - rasv...
14
nov.
Täistaimne gluteenivaba läätse lasanje
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Mahlane aedviljalasanje india pähkli juustuga
Kui oled unistanud ühest tõeliselt maitseküllasest lasanjest, mis oleks ü...
13
nov.
Kõrvitsa Mac ‘N’ Cheese
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kõrvitsane mac 'n' cheese
Kas ameerikapärane juustune pastaroog kõlab kui midagi liig rasvast ja kahjulikku, kui soovid...
29
okt.
Röstitud lillkapsa supp
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kreemine röstitud lillkapsa supp
Kosutav lillkapsasupp, mis ei jäta külmaks ühtegi supisõpra! Tegemist on supiga, mis l...
21
okt.
Toorwrap värskete köögiviljadega
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Toorwrap värskete köögiviljadega
Sulle meeldiks nautida maitsvaid wrappe, kuid seda kergemalt ning gluteenita? Kui nii,...
07
okt.
Karrine kartuli-hernepada
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Särtsakas karripada kartuli ja hernestega
Kui oled karrifänn, siis järgnev, pisut teistmoodi ja väikese vimkaga karripa...
01
okt.
Punase läätse hummus
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Siidine punase läätse hummus
Kas teadsid, et hummust saab valmistada kikerherneste kõrval ka läätsedest? Meie proovisi...
28
aug.
Meditsiinimeediumi ajutoonik “Brain Builder”
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tervisetoonik aju ja närvisüsteemi toetuseks
"Brain Builder" on tervendav toonik, mis toetab aju stressiolukordades. Se...
28
aug.
Vahemere stiilis röstitud köögiviljad india pähkli kreemiga
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ürdised röstköögiviljad india pähkli kreemiga
Kui soovid süüa tervislikult, maitse osas kompromisse loomata, on see ro...