Magus, Retseptid

3 koostisosaga banaani-kaeraküpsised

3 koostisosaga poolpehmed kaeraküpsised

Mõnusalt magusad pätsikesed mida suvistele väljasõitudele kaasa pakkida või hommikusöögiks ampsata. Looduslikult magusad, sisaldamata lisatud suhkrut ega muud ebavajalikku. Kaeraküpsistele lisab magusust küps banaan ja magusad rosinad. Kaer ise annab pätsikestele toeka tekstuuri, ohtralt kiudaineid ning paraja annuse taimset valku. Eriti tore on, et nende maitsvate küpsiste valmistamine käib tõeliselt kiirelt – vaid paarkümmend minutit ja plaaditäis hõrke kaeraampse ongi valmis! Usume, et need maitsvad ja tervislikud banaani-kaeraküpsised võluvad nii suurte kui väikeste magusasõprade südamed!

Kogus: ca 8 küpsist
Valmistusaeg: 20 minutit + küpsemisele kuluv aeg
Raskuaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 160 g gluteenivabu kaerahelbeid 
  • 225 g banaani (ca 2 keskmise suurusega) 
  • 50 g rosinaid (suur peotäis rosinaid) 
  • näpuotsatäis soola (maitseks, valikuline) 
  • kaneeli (maitseks, valikuline) 

Kuidas kaeraküpsiseid valmistada?

Purusta kausis banaan kahvli või saumikseri abil ning sega hulka kaerahelbed ja rosinad.  Soovi korral maitsesta natukese meresoola ja kaneeliga. Vormi segust meelepärase suurusega küpsised ning laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta kaeraküpsiseid ahjus 180 kraadi juures 15 minutit kuniks küpsised on saavutanud kuldpruuni jume. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga