Värviküllane aedvilja-nuudlisalat
Midagi aasiapäraste maitsete nautlejatele! Selles särtsakas salatis kohtuvad klaasjad mungoanuudlid, värviküllased krõmpsuvad köögiviljad ning maitsekas kaste, mis lisab salatile viimase lihvi. Salatis ei peitu grammigi gluteeni, laktoosi, rafineeritud suhkrut ega ka mitte soja. Nagu salatile kohane, valmib ka see aasiapärane kausitäis ilma suurema vaevata, kuid maitseb see-eest imeliselt, on kõhule kerge ning pakatab vitamiinidest. Proovi ise järele! 😉
Kogus: ühele kuni kahele
Valmistusaeg: 20 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Nuudlite jaoks:
- 120 g vermicelli mungoanuudleid (näiteks need või need) / või asenda värske suvikõrvitsa nuudlitega
- 1/2 tassitäit peenelt hakitud kurki
- 1/2 tassitäit peenelt hakitud porgandit
- 1/2 tassitäit peenelt hakitud punast kapsast
- 1/2 tassitäit peenelt hakitud paprikat
- 2 vart rohelist sibulat, hakitud
- peotäis värskeid mündilehti, hakitud
Kastme jaoks:
- 2 spl toormett
- 2-3 spl värskelt pressitud laimimahla
- ½ tl meresoola (soovi korral)
- 0,5-1 tl peeneks hakitud värsket tšillit (võid panna vähem või rohkem, maitse järgi)
- ½ tl riivitud värsket ingverit
- 1 väike küüslauguküüs, riivitud
Kuidas nuudlisalatit valmistada?
Esmalt valmista nuudlid, järgides pakendil olevaid juhiseid. Seejärel kurna ja loputa need hoolikalt külma vee all ning tõsta kõrvale jahtuma. Senikaua, kuni nuudlid jahtuvad, haki köögiviljad ribadeks ning sega kokku kastme koostisosad. Seejärel lisa nuudlid suuremasse kaussi, tõsta sekka hakitud köögiviljad ning vala peale kaste. Sega hoolikalt ja naudi koheselt!
Originaalretsept pärineb Meditsiinimeediumi blogist ning soovi korral saad sellega tutvuda SIIN.