Rasvavabad kartulivahvlid tomatisalsaga
Kartulivahvlid särtsaka tomatisalsaga
Kas teadsid, et aurutatud kartulid saab lihtsa vaevaga krõbedateks vahvliteks muuta? Päris võluväel asi muidugi ei käi – protsess eeldab ka vahvlimasina toetavat abikätt (loe: tuliseid raudu). Natuke võluväge on siin peidus aga sellegipoolest, kuna vahvlite ainskas põhikoostisosaks on tõepoolest ainult kartul. (Kui soovid “juustusemat” tekstuuri, võid segada hulka muidugi ka pisut tapiokitärklist, ent see ei ole sugugi ilmtingimata vajalik.)
Seetõttu võib kartulivahvleid pidada tõepoolest ühe koostisosaga roaks. Kuna vahvlid maitsevad aga eriti hästi ühe särtsaka lisandiga, jagame sinuga lisaks vahvlitele ka särtsaka tomatisalsa retsepti. See võrratult lihtne, ent tõeliselt maitsev roog sobib nii argiõhtutel kiireks ampsuks kui miks mitte ka nädalavahetuse tervislikuks brunchiks, mida nautida koos sõprade või perega.
Kogus: 3 suurt poolpehmet vahvlit
Valmistusaeg: ligikaudu 35 minutit (kui kasutad juba eelnevalt aurutatud kartuleid)
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Vahvlite jaoks:
- 500 g aurutatud kartuleid (jahutatud)
- meelepäraseid maitseaineid (valikuline)
Salsa jaoks:
- 150 g tomatit (kuubikuteks hakituna)
- 75 g paprikat (kuubikuteks hakituna)
- 6 g värsket tšillit (kui sa ei armasta vürtsi, siis võid kogust julgelt vähendada või üldse ära jätta)
- 25 g punast sibulat (kuubikuteks hakituna)
- peotäis värsket basiilikut (peeneks hakituna)
- meresoola (maitse järgi)
Kuidas kartulivahvleid valmistada?
Esmalt kuumuta vahvlimasin. Seejärel purusta aurutatud kartul pudrunuia abil võimalikult ühtlaseks ning vormi saadud segust 2 kuni 3 lapikut pallikest. Tõsta kartulipallid vahvlimasinasse ning küpseta 12-15 minutit (või seni, kuni vahvlid on saavutanud mõnusalt krõbeda ning kuldpruuni jume). PS! Kui tundub, et vahvel jääb masina külge kinni ega hakka kokku või kipub lagunema, siis varu pisut kannatust – järelikult vajab vahvel veel küpsetamist. Salsa jaoks sega kokku hakitud tomat, paprika, tšilli, sibul ja värske basiilik, maitsesta meresoolaga ja serveeri krõbedatel vahvlitel.