Magus, Retseptid

Õunakoogiampsud kartulitaignas

Õunakoogiampsud-kartulitaignas

Teistmoodi õunkoogiampsud kartulitaignas

Valmista sel sügisel õuntest midagi hoopis ebatraditsioonilist! Meil on sulle selleks suurepärane idee – õunakoogiampsud gluteenivabas kartulitaignas. Just, sa lugesid õigesti – tõepoolest, kartulitaignas! Kuigi oleme harjunud kartulit enamasti soolase roana nautima, sobib see mitmekülgne ning erakordselt tervislik mugul ka magusroogadesse lausa võrratult. Needsamad õunakoogiampsud on siinkohal ehedaks tõestuseks. Tegemist on justkui pisikeste õunapirukatega, ainult et ilma suhkru, pärmi, gluteeni ning isegi teraviljata. Seejuures aga mõnusalt maitsvad ning täpselt parajalt magusad. Proovi ise järgi! 

Kogus: ca 8 pisikest pirukat 
Valmistusaeg: ligikaudu 1-1,5h 
Raskusaste: kerge 
Valmistamiseks vajad: 

  • 1 suurem või 2 pisemat õuna 
  • 4 spl vahtrasiirupit 
  • poole sidruni mahl
  • kaneeli (maitse järgi) 
  • 3 keskmise suurusega aurutatud kartulit 
  • 2 spl kartulitärklist 

Kuidas õunakoogi ampse valmistada? 

Täidise jaoks: 

Pese, koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks ning hauta koos vahtrasiirupi ja kaneeliga keskmisel kuumusel 15 minutit, pidevalt segades. Kui õunakuubikud on pehmed, pigista juurde sidrunimahl. 

Taigna jaoks: 

Koori ja auruta kartulid. Lase valminud kartulitel pisut jahtuda, seejärel tõsta kartul suuremasse kaussi ning lisa sekka kartulitärklis. Sõtku seni, kuni moodustub kokkuhakkav taignapall (vajadusel lisa juurde pisut tärklist).

Kui taigen on valmis, tõsta see küpsetuspaberiga kaetud suuremale lõikelauale või köögipinnale ning rulli õhukeseks. Seejärel lõika taignast meelepärase suurusega ümmargused kettad (väljalõigete tegemiseks sobib hästi väiksem klaas või piparkoogivorm). Jälgi, et kettaid saaks kokku paarisarv, sest ühe ampsu valmistamiseks läheb tarvis kahte ketast.

Kui kettad on valmis, tõsta pooltele neist lusikatäis täidist ning aseta teine taignaketas peale. Kasutades kahvlit, vajuta kettad äärtest ettevaatlikult kokku. Laota õunaampsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga