Krõbedad ahjukartulid ürtide ja tšilliga
Hõrgud ahjukartulid, mis maitsevad nii hästi, et tekib lausa kahtlus, kas tegu on ikka tervisliku ampsuga! Väljast parajalt krõbedad, seest aga parasjagu pehmed – täpselt sellised nagu ühed mõnusad ahjukartulid olema peavad. Maitset lisavad erinevad ürdid ja kokku saab tõeliselt toekas, maitsekas ja tervislik amps, mis sobib hästi nii lõuna- kui õhtusöögilauale ning vahepalakski. Tervislik saab olla ka lihtne ning maitsev, proovi ise järgi!
Kogus: 2-3 sööjale
Valmistusaeg: ca 1 tund
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 kg kartuleid
- 1-2 spl oliiviõli (valikuline, kui soovid rasvavaba rooga, jäta õli lisamata)
- 2 värsket küüslauguküünt (purustatuna)
- meresoola (lisa maitse järgi)
- tšillit (valikuline, lisa soovi korral)
- meelepäraseid värskeid ürte (valikuline, serveerimiseks)
Kuidas valmistada krõbedaid ahjukartuleid?
Pese ja auruta kartulid. Kui kartulid on pehmed, tõsta need eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta klaasi põhjaga lapikuks. Seejärel piserda üle oliiviõliga (kui kasutad) ja maitsesta meresoola, küüslaugu ja tšilliga. Hõõru maitseained kartulitele võimalikult ühtlaselt nii, et iga kartul oleks korralikult maitsestatud. Küpseta kartuleid ahjus 180 kraadi juures 20-30 minutit kuni kartulid on saavutanud kuldpruuni jume. Serveeri kartuleid värskete ürtide ja soovi korral näiteks värske salatiga.