Hõrk gluteenivaba banaanileib metsmustikatega
Kuidas oleks ühe mõnusalt mahlase banaanileivaga, mida ampsata tee kõrvale või nautida lausa hommikusöögiks? Kui soovid maiustada tervist toetavalt, ilma rafineeritud suhkru, gluteeni ja loomsete lisanditeta nagu muna ja piim, siis on see hõrk küpsetis just sinu jaoks loodud! Selles banaanileivas kohtuvad küpsed banaanid, vitamiinirohked mustikad, kiudainerikas kaer, vahtrasiirup ja karamelline kookossuhkur. Lisaks sörtsuke mandlipiima. Lihtne ja kiire, kuid tõeliselt maitsev, võludes nii suurte kui väikeste maiasmokkade maitsemeeled.
Retsept on seekord toodud nii tassides kui grammides, et saaksid valida endale meelepärase mõõtühiku. Kui valid tassimõõdu, siis võta arvesse, et üks tassitäis = 240 ml.
Kogus: 3-4 maiasmokale
Valmistusaeg: ca 50 minutit + jahtumisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 3 küpset banaani
- ¼ tassitäit (60 g) vahtrasiirupit
- ¼ tassitäit (40 g) kookossuhkrut
- ½ tassitäit (120 ml) mandlipiima
- 2 tassitäit (250 g) gluteenivaba kaerajahu
- ½ tl meresoola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- ½ tl söögisoodat
- ½ tassitäit (95 g) külmutatud metsmustikaid
Kuidas valmistada banaanileiba metsmustikatega?
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Seejärel aseta kooritud banaanid kaussi ja purusta need kahvliga. Lisa sekka vahtrasiirup, kookossuhkur, vahtrasiirup ja mandlipiim ning sega hoolikalt. Teises kausis sega omavahel kokku kuivaineid ehk kaerajahu, meresool, küpsetuspulber ja sooda. Lisa vedelad koostisosad kuivainete hulka ning sega hoolikalt, kuni moodustub ühtlane taignasegu. Sega ettevaatlikult sisse metsmustikad ja vala taigen leivavormi (keeksivormi) ning küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Seejärel keera kuumus kinni ning lase banaanileival veel 10 minutit ahjus puhata. Võta banaanileib ahjust, lase sel enne lahtilõikamist täielikult jahtuda ja naudi.