Krõbedad hispaaniapärased kartulid
Sinu ees on õlivabad krõbekartulid, mis viivad keele alla! Need hispaaniapärased vürtsidega kaetud krõbedad ampsud viivad sind tõelisele maitserännakule. Pealt maitseküllased ja krõbedad, seest aga mõnusalt pehmed kartulid sobivad võrratult nii värske salati kõrvale kui lemmiku dipiga nautimiseks. Tegemist on tõelise maitseplahvatusega, mida sa ei saa proovimata jätta! Loe lähemalt, mida valmistamiseks vajad:
Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 50 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 kg beebikartuleid või väiksemaks tükeldatud suuri
- 1, 5 spl tomatipastat
- 1, 5 spl vett (valikuline, vastavalt vajadusele)
- 1, 5 spl riisijahu
- 1 tl paprikapulbrit
- ¼ tl Cayenne’i
- 1 tl küüslaugupulbrit
- ½ tl meresoola (valikuline)
- ¼ sidrunist värskelt pressitud mahla
- 1 spl värskeid ürte serveerimiseks
Kuidas krõbedaid kartuleid valmistada?
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Pese ja tükelda kartulid väiksemaks ning tõsta need aurupotti. Auruta kartulid poolpehmeks (umbes 10-15 minutist piisab). Seejärel tõsta kartulid kõrvale kuumakindlasse potti või kaussi, kus on hea segada. Kombineeri väiksemas kausis omavahel kokku tomatipasta ja vesi ning vala segu kartulitele. Lisa juurde riisijahu, paprikapulber, cayenn, peresool ja küüslaugupulber. Sega kõik hoolikalt läbi nii, et kartulid on kenasti kaetud. Seejärel aseta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit (või seni, kuni kartulid on krõbedad), vahepeal segades. Serveeri koheselt. Soovi korral piserda serveerides üles sidrunimahlaga.