Herne-spargli püreesupp
Kevad toob endaga rohkelt küllust ja üheks neist on ju võrratu spargel. Tähistame seda imelist vilja rohelise püreesupi näol, kus tantsivad käsikäes spargli värske pähklisus ning herne magusus. Mõnus! Ja kui palju silmailu loob see kausitäis kosutavat rohelust, kas pole?
Kogus: ca 4-le
Aeg: ca 30 min
Raskusaste: keskmine
- 450 g sparglit (lõppkaal)
- 450 g (sulatatud) herneid
- 150 g porrut
- 1 liiter toasooja tervendavat puljongit
- 4 küüslauguküünt
- 1 väikese sidruni mahl
- 130 ml taimset piima või kookoskreemi
- Maitse järgi soola ja pipart
Kuidas teha herne-spargli püreesuppi?
Kuumuta paar minutit poti põhjas natukese veega hakitud porru ja küüslauk. Seejärel lisa tükeldatud spargel (NB: kui spargli otsad on puised, siis naksa nad ära, ent lõppkaal peab olema 450g) ning kuumuta veel ca 5 minutit. Lisa soe puljong, taimne piim ja herned ning keeda ca 8-10 minutit, kuni spargel on pehme. Lisa sidrunimahl, sool ja pipar ning surista saumikseriga ühtlaselt siidiseks püreesupiks. Kui kasutad blenderit, siis lase supil enne pisut jahtuda. Soovi korral lisa serveerides kookoskreemi või india pähkli kastet.
Serveeri ja naudi!