Krõbedad bataadifriikad krehvtise sidrunikastmega
Krõbedad bataadifriikad sidrunimajoneesiga ja tervislikus võtmes? Täiesti võimalik! Toome sinuni retsepti, mis maitseb patuselt hästi, kuid on igati tervislik ega sisalda isegi tilkagi õli. Bataadifriikad saavad krõbeda katte ahjus ning kastme staariks on klassikalise õlirohke majoneesi asemel hoopis naturaalsed india pähklid, millel seltsiks sidrun ja tšilli. Kokku saab kombo, mida lihtsalt peab proovima! Valmista maitsvaks argipäeva õhtusöögiks või serveeri filmiõhtu snäkiks.
Kogus: ühele kuni kahele
Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 2 keskmise suurusega bataati
- ½ – 1 keskmise suurusega sidruni mahl
- 60 g india pähkleid (leotatud)
- 1 värske küüslauguküüs
- 90 g vett
- soola (maitse järgi)
- ½ tl Cayenne’i (või lisa vastavalt maitsele)
- sutsuke vahtrasiirupit või mett (umbes ½ tl)
Kuidas bataadifriikaid valmistada?
Friikate valmistamiseks tee nii:
Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Seejärel pese ja soovi korral koori bataat. Viiluta bataat friikalaadseteks pulkadeks ja maitsesta soola ja sibulapulbriga. Laota bataadipulgad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et need ei oleks hunnikus üksteise peal, vaid eraldiseisvalt. Nii küpsevad need krõbedamaks! Küpseta friikaid ahjus 180 kraadi juures ca 15 min, seejärel sega ettevaatlikult ja küpseta veel 10-15 minutut.
Kastme jaoks:
Leota india pähkleid kuumas vees 15-20 minutit. Seejärel surista koos sidrunimahla ja tsilli ja maitseainetega siidiseks kastmeks. Serveeri friikaid kastmega ja naudi koheselt!