Magus, Retseptid

Kodune õunakaste

õunakaste

Siidiselt kreemjas õunakaste!

Kaneel ja õunad on küll justkui kokku loodud ning just need imelised maitsed selles siidises õunakastmes kohtuvadki! Õunakaste on üks täiuslikumaid maiuseid, pakkudes ühtlasi nii kosutavat maitseelamust kui moodustades suurepärase lisandi mitmesugustes magusates küpsetistes. Samas on selle valmistamine niivõrd lihtne, et kaste valmib peaaegu, et ise! Pista vaid õunakuubikud potti, lase neil isekeskis pehmeks haududa ning surista seejärel siidiseks kastmeks. Jälgi aga, et kaneel samuti käepärast oleks! See võrratu vürts viib õunakastme hoopis teisele tasemele! Selleks aga, et saaksid kohe ise järele proovida, jagame sinuga ilma pikema jututa üht imelihtsat õunakastme retsepti, mis sobib nii pudru peale, muffinitaignasse kui ka otse lusikaga maiustamiseks.

Kogus: ca 600g kastet
Valmistusaeg: 35 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 6-8 õuna (ca 800g õunu, kooritud või koorimata, sõltuvalt sinu eelistusest)
  • 1-2 tl jahvatatud kaneeli
  • 200 ml vett
  • toormett / vahtrasiirupit (maitse järgi magustamiseks)

Kuidas õunakastet valmistada?

Koori ja tükelda õunad ning vala õunakuubikud potti. Lisa sekka kaneel ja küpseta paar minutit. Seejärel lisa vesi ning lase keskmisel kuumusel haududa seni kuni õunad on pehmed. Kui õunad on valminud, keera kuumus kinni, vala segu blenderisse või köögkombaini ning surista kreemise tekstuuri saavutamiseni. Kui soovid magusamat kastet, võid hulka lisada ka vahtrasiirupit või toormett. Hoiusta õunakastet külmkapis õhukindlas anumas.

Lisa kommentaar