Bagel’i stiilis krõbedad seemnesaiad
Pärmi- ja gluteenivabad “bagel’i” stiilis seemnesaiad, mis mõnusalt toekad ja tervislikud, sobides nii snäkiks kui põhiroa kõrvale. Boonusena on ka valmistamine kiire ja lihtne ega nõua pikka pliidi ees vaaritamist. Kui oled ammu unistanud tervislikest saiakestest, tasub see retsept kindlasti ette võtta!
Kogus: ca 10-12 saiakest
Valmistusaeg: 40 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Saiakeste jaoks:
- 3 spl linaseemnejahu + ½ tassitäit vett
- ½ tassitäit sulatatud kookosõli
- 2 spl vahtrasiirupit
- 2 tassitäit cassava jahu
- ½ tassitäit tapiokitärklist
- 1 tassitäis kookosjahu
- ½ tassitäit riisijahu
- 2 + ½ tl küpsetuspulbrit
- ⅓ tassitäit + 1-2 spl vett
Seemnekatte jaoks:
- 2 spl sibulagraanuleid/helbeid
- 2 spl küüslaugugraanuleid/helbeid
- 4 spl seesamiseemneid
- 1 spl mooniseemneid
- 1 tl meresoola
Kuidas seemnesaiu valmistada?
Sega esmalt väiksemad kausis omavahel linaseemnejahu ja vesi ning tõsta hetkeks kõrvale. Seejärel sega suuremas kausis kokku kõik teised kuivained. Lisa kuivainete hulka kookosõli, vahtrasiirup, vesi ning ootel olnud linaseemnejahu segu. Sõtku taigent käte vahel nii, et valmib omavahel koos püsiv taignamass. Seejärel tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või köögipinnale ning aseta peale teine küpsetuspaberileht. Rulli segu küpsetuspaberi vahel umbes ½ cm paksuseks. Seejärel lõika sellest enam-vähem ühesuurused ristkülikud ning vormi igast ristkülikust käte vahel justkui “batoonike”. Aja potis vesi keema (lisa soovi korral ka 1-2 tl soodat, nii jäävad saiakesed pehmemad) ning tõsta “taignabatoonid” keevasse vette. Keeda ca 1-2 minutit ning laota need seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kata seemneseguga. Küpseta saiakesi 200 kraadises ahjus 18-20 minutit ja naudi!