Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT

Hõrk ja maitseküllane püreesupp röstitud aedviljade ja ubadega

Valge oa-röstitud aedvilja püreesupp

Kui sulle meeldiks süüa rohkem köögivilju, siis on see supp kindlasti üks kaval (ja maitsev!) viis selle eesmärgi täitmiseks. Supis kohtuvad nii mahlased tomatid, krõmpsuv paprika, sibul, küüslauk kui ka valged oad. Kokku saab tõeliselt maitseküllane, köögiviljarohke ja toekas supp, mis sobib ideaalselt nii lõuna-kui ka õhtusöögiks. Tõeline maitsenauding, sest röstitud aedviljad end maitse osas sugugi tagasi ei hoia! Oad lisavad supile veel boonusena rikkalikult taimset valku ja toekamat tekstuuri ilma, et nende maitse supis domineeriks. Seega, kui pelgad ubade mekki, siis seda selle supi puhul sugugi kartma ei pea! Veendu selles ise!

 

Kogus: 2-4 supisõbrale
Valmistusaeg: 15 minutit
Raskusaste: kerge

Valmistamiseks vajad:

  • 4 küpset tomatit, poolitatud (500 grammi)
  • 1 ½ tassi kirsstomateid (225 grammi)
  • (või 725 g suuri tomateid, kui kirsstomateid kodus parasjagu pole)
  • 2 küüslaugupead, “müts” pealt ära lõigatud
  • 1 punane sibul (poolitatuna)
  • 1 punane paprika (poolitatuna ja seemned eemaldatud)
  • 2 spl oliiviõli või vett
  • 250 g valgeid konservube
  • 1 spl kuivatatud peterselli
  • 480 ml aedviljapuljongit (kasuta MM tervendavat puljongit või muud naturaalset aedviljapuljongit)
  • soola ja pipart maitse järgi
  • peotäis värsket basiilikut

Kuidas oa-aedvilja suppi valmistada?

Kuumuta ahi 190  kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja aseta ahjuplaadile tomatid, küüslauk, paprika, sibul ja kirsstomatid. Nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus 35-45 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Võta röstitud köögiviljad ahjust välja ja lase veidi jahtuda. Kui köögiviljad on jahtunud nii palju, et enam ei kõrveta, lisa need kõrge võimsusega blenderisse (või kaussi, kui kasutad saumikserit). Küüslaugu puhul pigista kestast välja küpsenud sisu, kest viska ära. Lisa juurde aedviljapuljong ja valged oad. Surista siidiseks. Seejärel vala supp potti, kuumuta keemiseni ja maitsesta. Serveeri kohe värske basiilikuga. Säilita õhukindlas anumas külmkapis kuni neli päeva.

LISA KOMMENTAAR