Magus, Retseptid

Gluteenivabad vegan kaneelirullid

kaneelirull

Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga 

Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmistada, ent kas sa oled juba proovinud bataadist valmistatud kaneelirulle? Tõepoolest, taimetoidu maailm ei väsi üllatamast! Kombineerides bataadi cassava jahuga, saad mõnusalt koospüsiva taigna, millest valmivad suussulavalt hõrgud pirukad, mida võid südamerahuga nautida nii mitu kui soovid. Magusust annab datlikreem, seega ei leia sa sellest retseptist isegi lisatud suhkrut mitte. Võrratu (ja samas veidi uskumatugi), kas pole?! Proovi järgi, retsept on sinu ees: 

Kogus: keskmiselt 8 rulli
Valmistusaeg: ligikaudu 90 minutit + jahtumisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

Taigna jaoks:

Täidise jaoks:

  • 100 g datleid (eelista pehmeid ja mahlaseid)
  • 3/4 tl kaneeli
  • 1/3 tl kardemoni
  • 60 ml mandlipiima või vett 

Kuidas kaneelirulle valmistada?

Koori bataat ja lõika kuubikuteks. Auruta kuubikud pehmeks ning lase jahtuda. Seejärel valmista datlikreem. Selleks eemalda datlitelt kivid ja leota datleid kuumas vees 10 minutit. Seejärel püreesta leotatud ja kurnatud datlid, kanel, kardemon ja mandlipiim ühtlaseks siidiseks kreemiks. 

Valmista taigen. Selleks püreesta kahvli või saumikseriga aurutatud bataat ning sega hulja cassava jahu, küpsetuspulber, mandlijahu ja kardemon ning sõtku ühtlaseks taignaks. NB! Taigen peab jääma veidi kleepuv, kuid peaks käte küljest siiski ilusti lahti tulema. Vajadusel lisa taignale veel veidi jahu. 

Pane ahju 180 kraadi juurde soojenema. Seni kuni ahi soojeneb, kata laud või tööpind küpsetuspaberiga ning rulli selle peal taigen umbes 40 x 40 cm suuruseks ruuduks. Vajadusel kasuta rullimiseks veidi cassava jahu. 

Kata lahtirullitud taigen ühtlaselt datlikreemiga. Seejärel lõika taigen kaheksaks ribaks ning rulli need ükshaaval kokku. Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi/plaadile ning küpseta ahjus, 180 kraadi juures 30-40 minutit. Valmista datlikreem. Selleks eemalda datlitelt kivid. Leota datleid kuumas vees 10 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga