Kartulipannkoogid suvise kurgi-redise kattega
Kui tavaline auru- või ahjukartul on ära tüüdanud või otsid lihtsalt kartuli valmistamiseks põnevaid alternatiive, võivad need kartulipannkoogid olla just miski, mida otsinud oled! Tegemist on täiesti rasvavabade ampsudega, mille maitsestamiseks saad kasutada oma fantaasiat ning serveerida just sellega, mis parasjagu isutab. Valmistamine on kiire ja lihtne ega nõua tundide pikkust pliidi ees vaaritamist. Boonusena maitsevad need kartulipannkoogid suurepäraselt ka külmalt, mis tähendab, et tegemist on ka suurepärase ampsuga tööle, reisile, piknikule või matkale kaasa pakkimiseks!
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Pannkookide jaoks:
- 500 g kooritud ja riivitud kartuleid
- 10 g tapiokitärklist (sobib ka kartulitärklis)
- soola (maitsestamiseks)
- sibulapulbrit (maitsestamiseks, valikuline)
Kurgi-redise katte jaoks:
- 100 g viilutatud värsket kurki
- 60 g viilutatud rediseid
- 1 spl sidrunimahla
- väike peotäis hakitud tilli
- 1 tl mett (maitsestamiseks, valikuline)
- soola (maitsestamiseks)
- pipart (maitsestamiseks)
- näpuotsatäis tšillihelbeid (maitsestamiseks, valikuline)
Kuidas kartulipannkooke valmistada?
Alusta pannkookide valmistamisest. Selleks kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning eelkuumuta ahi 180 kraadini. Seni kuni ahju soojeneb koori ja riivi kartulid suuremasse kaussi (võid kasutad selleks nii käsiriivi kui ka näiteks köögikombaini riivimise funktsiooni). Seejärel pigista riivitud kartulist välja üleliigne vesi, sega hulka tärklis ja maitsesta endale meelepärasega. Hästi sobib näiteks sibulapulber ja natuke soola. Sega kartulisegu läbi nii, et tärklis ja maitseained seguneksid omavahel.
Vormi saadud segust “pätsikesed” ning laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võid tõsta paraja koguse kartulisegu ka otse plaadile ja seal vormida sobiva suuruse ja paksusega pannkoogid. Korda protsessi seni kuni kartulisegu jätkub.
Seejärel tõsta kartulipannkoogid 180 kraadisesse ahju umbes 20 minutiks küpsema ning valmista kate. Katte jaoks viiluta kaussi värske kurk ja redis ning lisa juurde hakitud till. Maitsesta segu sidrunimahla, soola, tšilli, pipra ja meega. Kui pannkoogid on valmis, lase neil mõned minutit ahjuplaadil jahtuda ning eemalda seejärel ettevaatlikult plaadilt ning serveeri kurgi-tilli kattega. Naudi koheselt või hoiusta õhukindlas anumas külmkapis.
PS! Kui soovid kartulipannkooke teha korraga suurema koguse, mitmekordista lihtsalt retseptis ette antud kogused ning hoiusta kooke kapis kurgi-redisekattest eraldi, et vältida läbivettimist.