Kartulitäidisega ahjupaprikad
Lihavabad täidetud paprikad vaid 2 peamisest koostisosast! Taimetoidumaailm on külluslik ja üllatusi täis ning seda kinnitab ka seesama retsept siin, mida kohe sulle tutvustame. Näitame sulle, kuidas kartulist ja paprikast valmistada toekas ahjuroog, mis valmib kiirelt, maitseb hästi ning on ütlemata tervislik! Selleks ei vaja sa muud, kui meelepäraseid paprikaid, mõned kartulid ja rohkelt ürte.
Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 50 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 kg kartuleid
- 1, 5 tl sibulapulbrit
- 1 tl küüslaugupulbrit
- ½ tl paprikapulbrit
- 2 spl hakitud peterselli
- 2 spl hakitud rohelist sibulat
- 1 spl sidrunimahla
- 3 punast paprikat
- soola ja pipart (soovi korral, vastavalt maitsele)
Kuidas ahjupaprikaid valmistada?
Kuumuta ahi 180-200 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Seejärel pese, koori ja tükelda kartulid suuremateks kuubikuteks ja tõsta aurupotti. Auruta kuni kartulid on pehmed. Tõsta kartulid suuremasse kuumakindlasse kaussi või potti ja lisa sekka maitseained ning hakitud petersell. Tambi kartulid kartulitambi abil pudruks. Vajadusel lisa paar supilusikatäit puljongit või vett, kui kartulisegu on liiga kuiv.
Seejärel lõika paprika pooleks ja puhasta seemnetest. Aseta paprikapooled küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja täida need kartuliseguga. Jaota kartulisegu paprikate vahel enam-vähem ühtlaselt. Küpseta paprikaid ahjus 20-25 minutit kuni täidis saavutab kergelt kuldpruuni jume. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja naudi koheselt.