Retseptid, Soolane, Vahepalad

Karulauguhummus

Karulauguhummus

Hummus on imeline kikerhernemääre, mis sobib fantastiliselt võikudele, vrappide vahele, köögiviljade dipiks, erinevatesse kaussidesse ja roogadele lisandiks, snäkivaagnale, pastakastmeks (lisa pisut pasta keeduvett) ja olgem ausad – see sobib tegelikult iga roa juurde. Kevadisel ajal on hea mõte valmistada hummust karulauguga, ent mistahes muul ajal võid sa karulaugu asendada muude ürtide, peedi, päikesekuivatatud tomatite, röstpaprika või mille muuga tahes.

Kogus: ca 400g
Aeg: 1 h kikerherneste keetmisega või 15 min konserveeritud kikerherneste variandiga.
Raskusaste: kerge

  • 330 g eelnevalt soodaga keedetud või konserveeritud kikerherneid (kuivaine kogus ca 180 g)
  • 50 g tahhiinit
  • 30 g karulauku
  • 20 ml sidrunimahla (ühe väikese sidruni mahl)
  • 15 ml kvaliteetset oliiviõli (saab ka ilma oliiviõli kasutamata – tahhiini on samuti õline)
  • 3-4 jääkuubikut
  • maitse järgi soola

Kuidas teha karulauguhummust?

Kui kasutad kuivatatud kikerherneid, siis leota neid üleöö vees, loputa ning keeda koos 1 spl soodaga ca 45 minutit, kuni kikerherned on täitsa pehmed. Eemalda lahtikoorunud kestad, loputa ja nõruta. Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, siis lihtsalt eemalda kestad (hõõru kikerherneid kergelt peopesade vahel kokku), loputa ja nõruta.
Pane kõik hummuse komponendid köögikombaini ning töötle ühtlaselt kreemiseks. Sa võid konsistentsi jätta pisut teralisema või soovi korral vurista veelgi sametisemaks. Serveeri ja naudi!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga