Karulauguhummus
Karulauguhummus
Hummus on imeline kikerhernemääre, mis sobib fantastiliselt võikudele, vrappide vahele, köögiviljade dipiks, erinevatesse kaussidesse ja roogadele lisandiks, snäkivaagnale, pastakastmeks (lisa pisut pasta keeduvett) ja olgem ausad – see sobib tegelikult iga roa juurde. Kevadisel ajal on hea mõte valmistada hummust karulauguga, ent mistahes muul ajal võid sa karulaugu asendada muude ürtide, peedi, päikesekuivatatud tomatite, röstpaprika või mille muuga tahes.
Kogus: ca 400g
Aeg: 1 h kikerherneste keetmisega või 15 min konserveeritud kikerherneste variandiga.
Raskusaste: kerge
- 330 g eelnevalt soodaga keedetud või konserveeritud kikerherneid (kuivaine kogus ca 180 g)
- 50 g tahhiinit
- 30 g karulauku
- 20 ml sidrunimahla (ühe väikese sidruni mahl)
- 15 ml kvaliteetset oliiviõli (saab ka ilma oliiviõli kasutamata – tahhiini on samuti õline)
- 3-4 jääkuubikut
- maitse järgi soola
Kuidas teha karulauguhummust?
Kui kasutad kuivatatud kikerherneid, siis leota neid üleöö vees, loputa ning keeda koos 1 spl soodaga ca 45 minutit, kuni kikerherned on täitsa pehmed. Eemalda lahtikoorunud kestad, loputa ja nõruta. Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, siis lihtsalt eemalda kestad (hõõru kikerherneid kergelt peopesade vahel kokku), loputa ja nõruta.
Pane kõik hummuse komponendid köögikombaini ning töötle ühtlaselt kreemiseks. Sa võid konsistentsi jätta pisut teralisema või soovi korral vurista veelgi sametisemaks. Serveeri ja naudi!
Lisa lugemist
08
dets.
Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga
- Posted by Erki
- 0 comments
Ameerikapärane coleslaw uues kuues - rasvavaba ja mahlase mangoga!
Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues - rasv...
14
nov.
Täistaimne gluteenivaba läätse lasanje
- Posted by Erki
- 0 comments
Mahlane aedviljalasanje india pähkli juustuga
Kui oled unistanud ühest tõeliselt maitseküllasest lasanjest, mis oleks ü...
13
nov.
Kõrvitsa Mac ‘N’ Cheese
- Posted by Erki
- 0 comments
Kõrvitsane mac 'n' cheese
Kas ameerikapärane juustune pastaroog kõlab kui midagi liig rasvast ja kahjulikku, kui soovid...
07
nov.
Taimsed kikerherne-porgandipihvid
- Posted by Erki
- 0 comments
Mahlased porgandikotletid kikerhernestest
Kas teadsid, et köögiviljadest saab valmistada hõrke kotlette, mis sobivad h...
29
okt.
Röstitud lillkapsa supp
- Posted by Erki
- 0 comments
Kreemine röstitud lillkapsa supp
Kosutav lillkapsasupp, mis ei jäta külmaks ühtegi supisõpra! Tegemist on supiga, mis l...
21
okt.
Toorwrap värskete köögiviljadega
- Posted by Erki
- 0 comments
Toorwrap värskete köögiviljadega
Sulle meeldiks nautida maitsvaid wrappe, kuid seda kergemalt ning gluteenita? Kui nii,...
07
okt.
Karrine kartuli-hernepada
- Posted by Erki
- 0 comments
Särtsakas karripada kartuli ja hernestega
Kui oled karrifänn, siis järgnev, pisut teistmoodi ja väikese vimkaga karripa...
01
okt.
Punase läätse hummus
- Posted by Erki
- 0 comments
Siidine punase läätse hummus
Kas teadsid, et hummust saab valmistada kikerherneste kõrval ka läätsedest? Meie proovisi...
28
aug.
Meditsiinimeediumi ajutoonik “Brain Builder”
- Posted by Erki
- 0 comments
Tervisetoonik aju ja närvisüsteemi toetuseks
"Brain Builder" on tervendav toonik, mis toetab aju stressiolukordades. Se...
19
aug.
Apelsini jäätee
- Posted by Erki
- 0 comments
Jahutav apelsinimaitseline jäätee
Kui otsid suvist jahutust, jäta suhkrustatud karastusjoogid poodi ja proovi hoopis s...
01
aug.
Aasiapärane sojavaba “misosupp”
- Posted by Erki
- 0 comments
Aasiapärane “misosupp” merevetikatega
Kui oled Jaapanimaitsete austaja, siis see supp ergutab sinu maitsemeeli kohe kin...
06
juuli
Sidruniruudud
- Posted by Erki
- 0 comments
Suussulavad sidruniruudud
Kui magushapukad maitsed on sulle meeltmööda, siis võib sellest maiusest saada sinu uus lemm...