Krõbedad ahjukartulid ürtidega
Krõbedad ahjukartulid ürtide ja tšilliga
Hõrgud ahjukartulid, mis maitsevad nii hästi, et tekib lausa kahtlus, kas tegu on ikka tervisliku ampsuga! Väljast parajalt krõbedad, seest aga parasjagu pehmed – täpselt sellised nagu ühed mõnusad ahjukartulid olema peavad. Maitset lisavad erinevad ürdid ja kokku saab tõeliselt toekas, maitsekas ja tervislik amps, mis sobib hästi nii lõuna- kui õhtusöögilauale ning vahepalakski. Tervislik saab olla ka lihtne ning maitsev, proovi ise järgi!
Kogus: 2-3 sööjale
Valmistusaeg: ca 1 tund
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 kg kartuleid
- 1-2 spl oliiviõli (valikuline, kui soovid rasvavaba rooga, jäta õli lisamata)
- 2 värsket küüslauguküünt (purustatuna)
- meresoola (lisa maitse järgi)
- tšillit (valikuline, lisa soovi korral)
- meelepäraseid värskeid ürte (valikuline, serveerimiseks)
Kuidas valmistada krõbedaid ahjukartuleid?
Pese ja auruta kartulid. Kui kartulid on pehmed, tõsta need eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta klaasi põhjaga lapikuks. Seejärel piserda üle oliiviõliga (kui kasutad) ja maitsesta meresoola, küüslaugu ja tšilliga. Hõõru maitseained kartulitele võimalikult ühtlaselt nii, et iga kartul oleks korralikult maitsestatud. Küpseta kartuleid ahjus 180 kraadi juures 20-30 minutit kuni kartulid on saavutanud kuldpruuni jume. Serveeri kartuleid värskete ürtide ja soovi korral näiteks värske salatiga.
Lisa lugemist
04
märts
Kreekapärane suvesalat
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat
Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka er...
05
veebr.
Pidulik täistaimne gluteenivaba kreemitort
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Vaieldamatult parima maitsega gluteenivaba vegan tort, mida ma elus söönud olen!"
Erki Laansalu - Elusväli tiimist
Pi...
09
jaan.
Gluteenivabad vegan kaneelirullid
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga
Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmi...
09
jaan.
Õunakrõbedik
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Hõrk õunakrõbedik
Tead seda tunnet, kui tahaks hubasel sügisõhtul hirmsasti ampsukest õunakooki nautida, ent kokkamise...
08
dets.
Teistmoodi Coleslaw mango ja punase kapsaga
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ameerikapärane coleslaw uues kuues - rasvavaba ja mahlase mangoga!
Ameerikapärane kapsa-porgandisalat uues kuues - rasv...
14
nov.
Täistaimne gluteenivaba läätse lasanje
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Mahlane aedviljalasanje india pähkli juustuga
Kui oled unistanud ühest tõeliselt maitseküllasest lasanjest, mis oleks ü...
21
okt.
Toorwrap värskete köögiviljadega
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Toorwrap värskete köögiviljadega
Sulle meeldiks nautida maitsvaid wrappe, kuid seda kergemalt ning gluteenita? Kui nii,...
07
okt.
Karrine kartuli-hernepada
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Särtsakas karripada kartuli ja hernestega
Kui oled karrifänn, siis järgnev, pisut teistmoodi ja väikese vimkaga karripa...
01
okt.
Punase läätse hummus
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Siidine punase läätse hummus
Kas teadsid, et hummust saab valmistada kikerherneste kõrval ka läätsedest? Meie proovisi...
28
aug.
Meditsiinimeediumi ajutoonik “Brain Builder”
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tervisetoonik aju ja närvisüsteemi toetuseks
"Brain Builder" on tervendav toonik, mis toetab aju stressiolukordades. Se...
28
aug.
Vahemere stiilis röstitud köögiviljad india pähkli kreemiga
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ürdised röstköögiviljad india pähkli kreemiga
Kui soovid süüa tervislikult, maitse osas kompromisse loomata, on see ro...
19
juuni
Suvesalat kapsa ja kikerhernestega
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Krõmpsuv suvesalat kapsa ja kikerhernestega
Oled suur salatsõber, kuid kõik klassikalised versioonid on juba läbi proov...