Krõbedad hispaaniapärased kartulid

Krõbedad hispaaniapärased kartulid
Sinu ees on õlivabad krõbekartulid, mis viivad keele alla! Need hispaaniapärased vürtsidega kaetud krõbedad ampsud viivad sind tõelisele maitserännakule. Pealt maitseküllased ja krõbedad, seest aga mõnusalt pehmed kartulid sobivad võrratult nii värske salati kõrvale kui lemmiku dipiga nautimiseks. Tegemist on tõelise maitseplahvatusega, mida sa ei saa proovimata jätta! Loe lähemalt, mida valmistamiseks vajad:
Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 50 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 1 kg beebikartuleid või väiksemaks tükeldatud suuri
- 1, 5 spl tomatipastat
- 1, 5 spl vett (valikuline, vastavalt vajadusele)
- 1, 5 spl riisijahu
- 1 tl paprikapulbrit
- ¼ tl Cayenne’i
- 1 tl küüslaugupulbrit
- ½ tl meresoola (valikuline)
- ¼ sidrunist värskelt pressitud mahla
- 1 spl värskeid ürte serveerimiseks
Kuidas krõbedaid kartuleid valmistada?
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Pese ja tükelda kartulid väiksemaks ning tõsta need aurupotti. Auruta kartulid poolpehmeks (umbes 10-15 minutist piisab). Seejärel tõsta kartulid kõrvale kuumakindlasse potti või kaussi, kus on hea segada. Kombineeri väiksemas kausis omavahel kokku tomatipasta ja vesi ning vala segu kartulitele. Lisa juurde riisijahu, paprikapulber, cayenn, peresool ja küüslaugupulber. Sega kõik hoolikalt läbi nii, et kartulid on kenasti kaetud. Seejärel aseta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit (või seni, kuni kartulid on krõbedad), vahepeal segades. Serveeri koheselt. Soovi korral piserda serveerides üles sidrunimahlaga.
Lisa lugemist
04
märts
Kreekapärane suvesalat
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kerge ja hõrk kreekapärane suvesalat
Kerge suvevärvides salat, mis sobib nii suvise tervisliku grilli kõrvale kui ka er...
14
nov.
Täistaimne gluteenivaba läätse lasanje
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Mahlane aedviljalasanje india pähkli juustuga
Kui oled unistanud ühest tõeliselt maitseküllasest lasanjest, mis oleks ü...
13
nov.
Kõrvitsa Mac ‘N’ Cheese
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kõrvitsane mac 'n' cheese
Kas ameerikapärane juustune pastaroog kõlab kui midagi liig rasvast ja kahjulikku, kui soovid...
07
nov.
Taimsed kikerherne-porgandipihvid
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Mahlased porgandikotletid kikerhernestest
Kas teadsid, et köögiviljadest saab valmistada hõrke kotlette, mis sobivad h...
29
okt.
Röstitud lillkapsa supp
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kreemine röstitud lillkapsa supp
Kosutav lillkapsasupp, mis ei jäta külmaks ühtegi supisõpra! Tegemist on supiga, mis l...
21
okt.
Toorwrap värskete köögiviljadega
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Toorwrap värskete köögiviljadega
Sulle meeldiks nautida maitsvaid wrappe, kuid seda kergemalt ning gluteenita? Kui nii,...
07
okt.
Karrine kartuli-hernepada
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Särtsakas karripada kartuli ja hernestega
Kui oled karrifänn, siis järgnev, pisut teistmoodi ja väikese vimkaga karripa...
01
aug.
Aasiapärane sojavaba “misosupp”
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aasiapärane “misosupp” merevetikatega
Kui oled Jaapanimaitsete austaja, siis see supp ergutab sinu maitsemeeli kohe kin...
20
juuni
Krõbe röstitud lillkapsas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Kiire ja krõbe röstitud lillkapsas
Otsid kiiret õhtu- või lõunasöögiideed? Valmista krõbedaid lillkapsaõisikuid! Röstit...
19
juuni
Suvesalat kapsa ja kikerhernestega
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Krõmpsuv suvesalat kapsa ja kikerhernestega
Oled suur salatsõber, kuid kõik klassikalised versioonid on juba läbi proov...
29
mai
Sushi wrap / Nori wrap
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Teistmoodi noriwrapid
Kas teadsid, et lisaks sushile saab norilehtedest valmistada ka maitsvaid wrappe? See on taaskord...
22
mai
Prantsusepärane salat roheliste ubade ja sidrunivinegretiga
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Prantsusepärane salati roheliste ubade, oliivide ja sidrunivinegretiga
Kui oled seni arvanud, et pelgalt salatit süües ...