Retseptid, Soolane, Vahepalad

Krõbedad kartuliampsud 

kartuliampsud

Mõnusalt krõbedad rasvavabad kartuliampsud

Kas tunned vahel, et tahaks hirmsasti miskit patuselt maitsvat põske pista? Meile on see tunne küll igati tuttav. Need kartuliampsud, mille retsepti sulle kohe tutvustame, rahuldavad selle isu suurepäraselt. Seejuures aga igati tervisesõbralikult ja lausa igasuguse lisatud rasvata. Ka valmistamine on lihtne ja koostisosad just sellised, mis ka sinul tõenäoliselt kodus alati käepärast võtta on. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 45 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

Kuidas kartuliampse valmistada?

Pese, koori ja auruta kartulid pehmeks. Kartulite valmides lase neil hetk jahtuda ning tõsta seejärel keskmise suurusega kaussi. Purusta kartulid kartulitambi abil. Seejärel lisa juurde tärklis ja maitseained ning sõtku käte abil seni kuni moodustub enam-vähem ühtlane “taigen”. 

Seejärel vormi segust käte vahel pisikesed pallid (umbes 1 spl segu palli kohta) ning laota pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta kahvliga pallid ettevaatlikult lapikuks.

Küpseta kartuliampse 180 kraadises eelkuumutatud ahjus 30 minutit kuniks kartulid saavad kuldpruuni jume. Naudi meelepärasega!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga