Aedvilja plaadipirukas
Toekas pirukas, mis maitseb võrratult hästi, täidab mõnusalt kõhtu ning maitseb sulle tõenäoliselt ka siis, kui sa ei ole suurim köögiviljafänn! Sinu ees on värviline plaadipirukas, kus kohtuvad mahlased aedviljad ja kikerhernejahust ning siidistest india pähklitest valmistatud kate. Kiirelt valmiv ning maitseb hästi ka külmalt, sobides ideaalselt ka piknikukorvi või tööle/kooli kaasa haaramiseks. Veendu selles ise!
Kogus: 4-6 sööjale
Valmistusaeg: ca 60 minutit (koos küpsemisele kuluva ajaga + kui kasutad eelnevalt valmis leotatud india pähkleid)
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 2 keskmise suurusega sibulat (ribadeks hakituna)
- 2 keskmise suurusega porgandit (ribadeks hakituna)
- 2 keskmise suurusega paprikat (ribadeks hakituna)
- 1 väiksem/keskmise suurusega suvikõrvits (ribadeks hakituna)
- 2 tassitäit (260 g) kikerhernejahu
- 1 tassitäis (140 g) india pähkleid
- 2 tassi (470 ml) vett
- 2 tl küüslaugupulbrit
- 1-2 tl kurkumipulbrit
- 2 tl soola
- näpuotsatäis jahvatatud pipart
Kuidas plaadipirukat valmistada?
Alusta katte valmistamisest. Selleks blenderda kokku eelnevalt leotatud india pähklid (15-20 minutist piisab), vesi, kikerhernejahu ja maitseained, kuni tekib ühtlane mass. Sega suuremas kausis kokku ribadeks hakitud aedviljad ja taignasegu.
Laota (pisut survet avaldades) saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta pirukat 190-kraadises ahjus pöördõhu režiimil ca 45 minutit, kuni pirukas on pealt pruunikas. Lase mõni minut jahtuda, lõika sobiva suurusega ruudukesteks ja naudi kohe või hoiusta külmikus õhukindlas anumas. Pirukas säilib külmas ideaalselt 2-3 päeva.