Taimsed kikerherne-porgandipihvid
Mahlased porgandikotletid kikerhernestest
Kas teadsid, et köögiviljadest saab valmistada hõrke kotlette, mis sobivad hästi nii pearoa kõrvale, värske salati juurde kui ka tervisliku burksi vahele? Taimsete pihvide peastaarideks on siinkohal kikerherned ja porgand. Kikerherned lisavad pihvidele tekstuuri ja aitavad neil koos püsida, porgand üheskoos ürtidega lisab aga maitsekust ja mahlasust. Kui oled taimsete pihvide otsingul, siis need siin on kindlasti proovimist väärt! Pihvid on 100% täistaimsed, gluteenivabad ja lisaks ilma igasuguse lisatud rasvata.
Kogus: ca 9 – 12 pihvi sõltuvalt pihvide suurusest
Valmistusaeg: 40 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 165 g porgandit
- 1 purk konserveeritud kikerherneid (kurnatud ja loputatud)
- 100 g sibulat
- 95 g šampinjone
- 2 värsket küüslauguküünt
- 80 g kaerahelbeid
- 2 tl sibulapulbrit
- meresoola (soovi korral, maitse järgi)
- Cayenne’i pipart (¼-½ tl või maitse järgi)
- pipart
- 1 spl tomatipastat
- sörtsuke sidrunimahla (½ tl)
Kuida kikerherne-porgandipihve valmistada?
Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette kotletisegu. Selleks pese, koori ja tükelda porgand, sibul ja küüslauguküüned ja tõsta köögikombaini. Seejärel kurna ja loputa kikerherned voolava vee all ning tõsta kombaini köögiviljadele seltsiks. Raputa juurde, kaerahelbed, maitseained ja tõsta sekka tomatipasta ning sidrunimahl. Surista kõik ühtlaseks kokkuhakkavaks seguks. Mätsi saadud enam-vähem ühtlase suuruse pihvideks ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-30 minutit. Lase pisut jahtuda ja naudi meelepärasega.