Retseptid, Soolane

Punase läätse hummus

läätsehummus

Siidine punase läätse hummus 

Kas teadsid, et hummust saab valmistada kikerherneste kõrval ka läätsedest? Meie proovisime ja kiidame heaks! Kui oled hummusefänn ja otsid uusi põnevaid maitseid, siis tasub läätsehummuse tegu kindlasti ette võtta. See punase läätse hummus valmib kiirelt ning sobib nautimiseks nii dipina köögiviljade kõrvale kui ka määrdeks meelepärasele leivale. 

Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 25 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 1 tassitäis (180g) punaseid läätsesid (keetmata) 
  • 2 tassitäit vett 
  • 2 spl (30g) tahiinit 
  • 1 küüslauguküüs
  • ½ sidruni mahl 
  • maitse järgi meresoola 

Kuidas läätsehummust valmistada?

Esmalt loputa läätsed sõelal voolava vee all. Seejärel aseta need väiksemasse potti keema. Keeda seni, kuni läätsed on täielikult pehmed ja hakkavad juba kergelt lagunema. Kurna ja jahuta valminud läätsed voolava külma vee all. Järgmise sammuna tõsta läätsed koos küüslauguküüne, tahiini, meresoola ja sidrunimahlaga blenderisse ja surista siidiseks. Serveeri meelepärasega koheselt või säilita külmkapis õhukindlas nõus. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga