Vimergy ametlik edasimüüja Baltikumis | Tasuta transport alates 99 € | Kiire tarne
KONTAKT

Sügishõnguline küpsetatud kõrvitsarisotto

Küpsetatud kõrvitsarisotto

See küpsetatud kõrvitsarisoto on üks tõeline sügisene maiuspala, mis maitseb imeliselt, kuid mille valmistamine on lihtne ja koostisosigi minimaalselt.  Kõrvits annab risotole loomuliku kreemisuse ja magususe ilma, et roog vajaks õli, võid või piimatooteid, mida risotto traditsiooniliselt endas hõlmab. Tulemus on sametiselt täidlane, köögiviljarikas ja madala rasvasisaldusega, lisaks muidugi ka gluteenivaba – ideaalne valik nii argiseks eineks kui ka pidulikumaks lõuna- või õhtusöögiks. Boonusena on tegemist mitmekülgselt tervist toetava roaga – kõrvitsas peituv glükoos pakub tuge maksale, samal ajal kui rosmariin ja salvei astuvad patogeenide vastu keha kaitseks välja.


Kogus:
4-6 risottosõbrale
Valmistusaeg: 60 minutit
Raskusaste: kerge

Valmistamiseks vajad:

  • 1 keskmise suurusega sibul (peeneks hakituna)
  • 2 küüslauguküünt (purustatuna või peeneks hakituna)
  • 400 g kõrvitsat (kuubikuteks lõigatuna)
  • 2 spl salveilehti (peeneks hakituna)
  • 1 spl rosmariini (peeneks hakituna)
  • 285 g risottoriisi (tavalist või pruuni)
  • 960 ml naturaalset aedviljapuljongit
  • 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 1 tl meresoola (või lisa maitse järgi)
  • peotäis kõrvitsaseemneid (serveerimiseks)

 

Kuidas kõrvitsarisottot valmistada?

Kuumuta ahi 180 kraadini. Seejärel lisa pannile tilk vett ja aseta sinna hakitud sibul ka küüslauk. Hauta seni, kuni need muutuvad läbipaistvaks ja aromaatseks. Selleks kulub ligikaudu 5 minutit. Lisa vett nii palju, et sibul ja küüslauk pannile kinni ei jääks. Seejärel lisa pannile kõrvitsakuubikud ja hauta veel ca 5 minutit.

Seejärel tõsta pannile hautatud sibul, küüslauk ja kõrvits ahjupoti (või ahjukindla kaanega anuma) põhja. Vala juurde risottoriis, hakitud salvei ja rosmariin, sidrunimahl ning köögiviljapuljong. Maitsesta soolaga. Kata ahjupott (või ahjunõu) kaanega ja aseta eelkuumutatud ahju. Küpseta risottot umbes 40-50 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa vastavalt vajadusele juurde köögiviljapuljongit või vett, et säilitada risottole omane kreemjas konsistents.

Kui riis ja kõrvits on pehmed ja üleliigne vedelik aurustunud, võta pott ahjust välja. Sega korralikult läbi, et kõrvitsatükid laguneksid. Maitse ja vajadusel maitsesta veel soolaga. Tõsta risotto kaussidesse ja serveeri kõrvitsaseemnetega.

LISA KOMMENTAAR