Tervislik burritokauss
Kas mõtled sinagi, mida rannapiknikule või suvisele grilliõhtule kaasa haarata? Meil on sulle midagi eriti head! Usume, et üks tervislik ja teravilja vaba burritokauss on suvisteks koosviibimisteks või kergeks lõuna- või õhtusöögiks just ideaalne valik. Kauss, kus koos kõik hea ja parem! Krõmpsuv lillkapsas, maitseküllane tomat, kreemine avokaado ning särtsakas laim moodustavad üheskoos tõeliselt hea kombo, mida lihtsalt peab proovima!
Kogus: kahele
Valmistusaeg: 25 minutit
Raskusaste: kerge
Vaja läheb:
- salatisegu või muud meelepärast rohelist salatit (nt rooma salat või spinat)
- värskelt pressitud laimi- või sidrunimahla
- meelepäraseid tšillihelbeid
lillkapsariisi valmistamine:
- 1 keskmise suurusega lillkapsas
- ½ tl jahvatatud vürtsköömneid
- ½ tl jahvatatud paprikat
- ¼ tl cayenne’i pipart või mahedama maitselist tšillit (valikuline)
- väike peotäis peeneks hakitud värsket koriandrit
Salsa valmistamine:
- 250-300g kuubikuteks hakitud tomateid (u 2-3 suuremat tomatit või 1 karp meelepäraseid kirsstomateid)
- 1 küüslauguküüs
- peotäis peeneks hakitud värsket koriandrit
- 1 väike punane sibul
- 2 spl värskelt pressitud laimimahla
Guacamole valmistamine:
- 1 avokaado
- 1-2 spl värskelt pressitud laimimahla
- ½ peeneks hakitud küüslauguküünt
- 2 spl peeneks hakitud punast sibulat
- väike peotäis peeneks hakitud tomatikuubikuid
- mahedamaitselist Gochugaru pipaprt (valikuline)
Kuidas teha üks maitsev burritokauss?
Pese ja valmista ette köögiviljad. Seejärel meisterda lillkapsariis. Riisi valmistamiseks on parim kasutada köögikombaini, kuid kenasti saab hakkama ka käsitsi riivides. Kui kasutad köögikombaini, siis murra või lõika lillkapsapea väiksemateks õisikuteks ning aseta seejärel köögikombaini. Töötle lillkapsast seni, kuni moodustuvad riisilaadsed terad. Seejärel vala lillkapsariis kaussi ning maitsesta.
Kui riis on valmis, asu valmistama salsat. Salsa jaoks sega kokku peeneks hakitud tomatikuubikud, punane sibul, küüslauk, värske koriander ja laimimahl. Sega hoolikalt ning tõsta hetkeks kõrvale. Kõige viimasena valmista guacamole. Selleks püreesta avokaado koos küüslauguga ning seda hulka tomatikuubikud, punane sibul ja pipar (kui soovid). Kui kõik ettevalmistused on tehtud, asu serveerima. Tõsta kaussi esmalt rohelist salatit, aseta seltsiks lillkapsariis, tomatisalsa ning guacamole. Puista peale veel lahke käega värskeid ürte, pisut laimimahla ja naudi koheselt!
Kas oled juba näinud ka meie teisi lillkapsaretsepte? Vaata kindlasti järgi, näiteks need röstitud lillkapsasteigid siin!
Tervislik burritokaus põhineb Meditsiinimeediumi retseptil. Originaalretsepti leiad siit.