Värskendav ja maitseküllane mangosalat
Magus mango, soolakad tomatid ja krõmpsuvad salatilehed ning lillkapsas moodustavad tõeliselt maitsva salatiampsu, mis sobib ideaalselt nii eraldiseisva einena nautimiseks kui ka põhiroa kõrvale värskendavaks lisandiks. Võrratule maitsekombole lisaks peidab see suvehõnguline salat endas ka palju kasulikku. Mango toetab sinu immuunsüsteemi, värsked tomatid hoolitsevad maksa heaolu eest ning rohelised lehtviljad varustavad sinu organismi võimsate elektrolüütide ja kasulike mineraalidega. Tõeliselt võimas kombo, millega oma keha turgutada – proovi ise järgi!
Kogus: kahele salatisõbrale
Valmistusaeg: 25 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 300 g küpseid ja mahlaseid mangokuubikuid (soovitame siinkohal kasutada värsket, mitte külmutatud mangot)
- 200 g kirsstomateid
- 150 g meelepärast salatisegu, roomasalatit või spinatit
- 100 g värskeid lillkapsaõisikuid
- 1 väike punane sibul
- 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
- 1 spl vahtrasiirupit
- ½ tl sinepipulbrit (valikuline)
- meresoola (maitse järgi, valikuline)
Kuidas mango salatit valmistada?
Esmalt haki mangokuubikud koos värskete köögiviljadega suuremasse kaussi. Seejärel piserda üle sidrunimahla, vahtrasiirupi ja maitseainetega. Sega ühtlaseks ja naudi koheselt!