Mahe, aromaatne ja mõnusalt terav must terapipar
Mustaks pipraks nimetatakse liaani poolküpsetest viljadest valmistatud vürtsi. Samast taimest valmistatakse ka rohelist ja valget pipart. Erinevus seisneb selles, et valge pipar tähendab kuivatatud küpseid seemneid, roheline pipar tähendab kuivatatud pooltooreid seemneid ning must pipar tähendab keedetud ja küpsetatud pooltooreid seemneid.
Viljad kuivatatakse päikese käes. Pipraid saab kuivatada ka kuivatis. Need viljad, millest tahetakse saada musti piprateri, kupatatakse enne kuivatamist. Kupatamine puhastab viljad, purustab rakukestad viljas ja kiirendab pruunistavate ensüümide tööd kuivatamise ajal. Kuivatamise käigus tõmbub vili seemne ümber kokku ja tumeneb õhukeseks kortsus mustaks kihiks.
Must terapipar rikastab maitseid ja lisab vürtsi
Musta pipart kasutatakse roogadele vürtsikuse andmiseks ning toitude maitseomaduste esile toomiseks ja parandamiseks. Musta pipart sobib kasutada näiteks siis, kui soovid vähendada soola osakaalu menüüs, ent soovid siiski toidu maitset ja lõhna rikastada ja paremini esile tuua.
Musta pipart saab lisada peaaegu kõikidele roogadele, isegi magustoitudele. Sobib hästi kastmete, suppide, hautiste, köögiviljaroogade, liha- ja kalaroogade, marinaadide, salatite ja muude toitude maitsestamiseks kas küpsetamise ajal või vahetult enne serveerimist.
Euroopasse jõudis piprataim Indiast juba 2000 aastat tagasi ja on tänapäeval üks kõige populaarsemaid maitseaineid kogu maailmas.
Biomenu must terapipar ei anna järele kvaliteedis
Biomenu must pipar on pärit Vietnamist, kus seda orgaaniliselt kasvatatakse ja käsitletakse. Terved pipraterad on jahvatamata, nii et mustal pipral säilivad värskeimad maitseomadused ja aromaatsus. Biomenu must pipar toob rõõmu kõigile, kelle koduköögis on pipra kasutamine traditsiooniks.
Koostis: 100% must terapipar.
Päritolumaa: Vietnam, kontrollitud mahepõllumajandusest.
Säilitamine: Säilitada kuivas ja jahedas. Hoida otsese päikesevalguse eest
Tähelepanu. Pipar ei ole tervisetoode ja seda ei ole soovitatav kasutada toidulisandina. Tundliku seedimise korral tasub musta pipart vältida.
Tagasiside
Tagasisidet veel ei ole.