Vahtrasiirupist valmistatud vahtrakreem 330g
Vahtrasiirup ja pannkoogid kuuluvad kokku nagu sukk ja saabas. Aga kas oled kunagi proovinud ülimalt siidist vahtrakreemi? Kui sulle meeldib vahtrasiirup, siis meeldib sulle ka vahtrakreem!
Vahtrakreemi maitse
Vahtrakreemi maitset on rakse lõpuni kirjeldada, selleks tuleb seda ose proovida. Kuid kõige enam meenutab vahtrakreem ehk midagi kondenspiima ja mee vahepealset. See on sõltuvusttekitavalt hea maitsega – näiteks nagu Raffaello komm või mõni muu maius -, kuid on seejuures 100% puhta koostisega. Ja tegelikult ka reaalselt kehasõbralik!
Kuidas vahtrakreemi kasutada?
Vahtrakreemi võid kasutada väga paljudes magustoitudes, aga ka näiteks pannkookide või puuviljade peale määrituna. Loomulikult võib vahtrakreemi ka niisama otse purgist maiustada. Oleme kuulnud, et see pidavad hästi maitsema ka saia ja isegi leiva peal. Soovi korral võid seda kasutada ka küpsetusainena kookides ja muffinites või lisada suhkru asemel teele või smuutidele.
Vahtrasiirupi klassifikatsioon
Vahtrasiirupit jagatakse erinevatesse klassidesse ning nende hind sõltub saagikoristuse perioodist. Euroopas on peamiselt kolm klassi: A-, B- ja C-klass.
A-klassi vahtrasiirup on värvuselt merevaigukollase värvusega ja seda koristatakse tavaliselt kahe esimese nädala jooksul.
Vahtrakreemi valmistamine
Vahtrakreem on valmistatud A-klassi vahtrasiirupist. Esmalt kuumutatakse vahtrasiirupi 100 kraadini ning siis lastakse vahtrasiirupil jahtuda temperatuurini 52ºC. Seejärel alustatakse segamist, kuni vedelik muutub kreemjaks. Ka kodustes tingimustes saab edukalt vahtrakreemi valmistada. Vaata vahtrakreemi valmistamise õpetust siit!
Vahtrakreemi hoiustamine
Pärast avamist hoiustada külmkapis. Lahtisena säilib toatemperatuuril ~1 kuu. Kui seda nii pikaks üldse jätkub 😉
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.