Värviline pastasalat
Seekordseks retseptiks on üks mõnus, maitsev ja tervislik pastasalat, mis sobib nii eraldi einena nautimiseks kui ka näiteks sünnipäevalauale.
Kogus: 2-3 salatisõbrale
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 160 g punase läätse makarone (või muud meelepärast gluteenivaba pastat)
- 100 g rohelisi herneid (külmutatud ja sulatatud)
- 100 g hakitud punast paprikat
- 70 g riivitud porgandit
- 1 peeneks hakitud värske sellerivars
- 35 g peeneks hakitud punast sibulat
- 100 g leotatud india pähkleid
- 100 ml vett
- 2-3 spl värskelt pressitud sidrunimahla
- 1 väiksem küüslauguküüs
- ¼ tl sinepipulbrit (valikuline)
- meresoola (maitse järgi, valikuline)
- köögikombaini või võimsamat blenderit
Kuidas pastasalatit valmistada?
Salati jaoks: Keeda pastat pakilolevate juhiste järgi kergelt meresoolaga maitsestatud vees. Senikaua, kuni pasta keeb, haki köögiviljad suuremasse kaussi. Kui pasta on pehme, vala makaronid sõelale, kurna ning jahuta pasta voolava külma vee all maha. Seejärel vala keedetud-jahutatud pasta kaussi hakitud köögiviljade sekka ning valmista kaste.
Kastme jaoks: Kastme valmistamiseks töötle köögikombaini või võimsama blenderi abil ühtlaseks siidiseks seguks eelnevalt üleöö leotatud india pähklid, vesi, sidrunimahl, sool, küüslauk ja sinepipulber. Kastme valmides sega see köögiviljade ja pasta hulka. Serveeri mõne rohelise ürdilehega ja naudi!