Õunamaius datlikaramelliga
Tervislik õunamaius datlikaramelliga
Kas tead seda tunned, kui hirmsasti tahaks midagi maitsvat põske pista, ent köögis vaaritada kohe üldse mitte ei viitsi ning poodi minna pole ammugi soovi? Lihtne õunamaius datlikaramelliga ulatab abikäe! Lisaks võrratule maitsekooslusele turgutab see ka sinu keha kõige hea ja paremaga – nii datlid kui õunad on toitainetest pungil ning varustavad sinu keha kasuliku glükoosiga. See õunamaius sobib nii magustoiduks kui ka tervislikuks vahepalaks. Ühtlasi saad datlikaramelli ka mitmeks päevaks ette valmistada, seda külmikus hoiustades. Nii on mõnus amps kohe käepärast võtta, kui magusaisu näpistama tuleb.
Kogus: 3-4 magusasõbrale
Valmistusaeg: 20 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 4 keskmise suurusega õuna
- 1 tl kaneeli
- 200 g pehmeid datleid (kui datlid on esmalt liiga kõvad, siis lase neil esmalt 15-20 minutit soojas vees pehmeneda)
- pool tassitäit magustamata mandlipiima (soovi korral, blenderdamiseks; võib asendada ka veega)
- väike peotäis purustatud mandleid või mandlilaaste (soovi korral, serveerimiseks)
Kuidas õunamaiust valmistada?
Pese ja viiluta õunad ning laota need taldrikule. Seejärel valmista datlikaramell. Selleks aseta datlid koos kaneeli ning mandlipiima või veega blenderisse ja surista ühtlaseks. Karamelli valmides nirista see üle õunaviilude. Raputa soovi korral peale röstitud mandlipuru, mandlilaaste või muud meelepärast. Naudi!
Retseptiidee on pärit Meditsiinimeediumi blogist. Originaalretsepti leiad siit!