See täistaimne bolognese on mõnusalt toitev eine, mis ei sisalda ühtegi kehavaenulikku toiduainet, ent viib sellele vaatamata keele alla. Selles retseptis serveerime läätse bologneset vitamiinidest ja mineraalidest pakatavate suvikõrvitsanuudlitega. Kuid lisaks suvikõrvitsanuudlitele sobib see bolognese imeliselt kokku ka mis tahes meelepärase gluteenivaba pasta, kinoa, kartuli või muu sinu lemmiku lisandiga, olgu selleks kasvõi lihtsalt roheline salatipadi.
Kogus: 4-5le
Raskusaste: keskmine
Valmistamise aeg: ca 45 min
- 200 g rohelisi läätsesid
- 100 g porgandit
- 60 g varssellerit
- 80 g sibulat
- 3 küüslauguküünt
- 600 g purustatud tomateid
- 400 ml MM tervendavat puljongit
- 2 spl kontsentreeritud tomatipastat
- 2 loorberilehte
- 1 tl kuivatatud pune
- pool peotäit värsket basiilikut
- maitse järgi soola ja pipart
- 1 spl tervendava puljongi jääkuubik / 1 spl õli / 1 spl vett
- Üks suvikõrvits, mandoliini või spiraliseerija abil nuudliteks tehtud
- Mõned riivitud brasiilia pähklid (serveerimiseks, soovi korral)
Kuidas teha läätse bologneset?
Kuumuta kergelt poti põhjas vesi/puljong/õli. Lisa peeneks tükeldatud sibul ja seller, riivitud porgand ning peeneks hakitud küüslauk. Kuumuta segu ca 3 minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Vee või puljongiga praadides vajadusel vähenda temperatuuri või lisa vett.
Lisa eelnevalt loputatud läätsed, purustatud tomatid, tomatipasta, puljong, loorber, pune, sool ja pipar. Aja kõik hetkeks keema, seejärel alanda kuumust ja lase kaane all podiseda ca 30 minutit, kuni läätsed on pehmed.
Lisa hakitud värske basiilik ning serveeri suvikõrvitsanuudlitega. Soovi korral puista peale riivitud brasiilia pähkli puru.