Röstitud kikerherned – suurepärane alternatiiv krõpsudele
Röstitud kikerherned maitsevad imeliselt ning on suurepäraseks alternatiiviks tavapärastele krõpsudele või popkornile. Kikerherned on rikkalikud taimse valgu poolest, 100% gluteenivabad ning väga mõnusa tekstuuriga erinevates põnevates roogades katsetamiseks. Röstitud kikerhernestega võid maiustada täitsa niisama, aga lisada ka näiteks salatitele või suppidele krutoonide asemel. Ka võimalusi maitsestamiseks on palju – katseta ja leia oma lemmikkombo!
Kogus: kahele kuni kolmele
Valmistamisaeg: 20 minutit (kui kasutad konserveeritud või eelnevalt keedetud kikerherneid)
Raskusaste: Kerge
Vaja läheb:
- 480g kikerherneid (keedetud või konserveeritud)
- 1spl oliiviõli (valikuline)
- maitse järgi meresoola või Himaalaja soola
- tšillihelbeid (valikuline)
- sibulapulbrit (valikuline)
- paprikapulbrit (valikuline)
- küpsetuspaberit
- ahjuplaati
Kuidas teha röstitud kikerherneid?
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning kuumuta ahi 180 kraadini. Seejärel asu kikerherneste juurde. Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, siis loputa herned enne kasutamist jooksva vee all. Kui aga soovid kikerherned ise keeta, siis leota kuivatatud kikerherneid eelnevalt 12 tundi vees ning keeda seejärel veel 20-30 minutit enne ahju pistmist. Kui herned on loputatud/keedetud, siis laota kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa juurde supilusikatäis oliiviõli ning maitseained ja sega nii, et enam-vähem kõik herned oleksid maitseainetega kaetud. Seejärel rösti kikerherneid ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit.
Naudi koheselt!
Mida veel kikerhernestest teha?
- Kikerhernestest valmib kiirelt üks suviselt värske kinosalat
- Kikerhernestest valmib ka 100% taimne “tuunikala” salat
- Muidugi on kikerherned teada-tuntud kui hummuse põhikoostisosa. Siit leiad röstitud kõrvitsa hummuse retsepti
Vaata teisigi 100% taimseid retsepte meie online retseptiraamatust.