Gluteenivaba röstpähkli müsli
Selles krõbedas müslis on koos kõik hea ja parem – krõbedad gluteenivabad kaerahelbed, karamelliselt magusad datlid ning röstitud pähklid ja seemned, mis lisavad müslile mõnusalt krõmpsuva tekstuuri. Tegemist on rikkaliku müsliga, mis sobib suurepäraselt täiustama nii müslikaussi kui ka mõne taimse piimaga maiustamiseks. Ideaalne snäkk nii suurtele kui väikestele müslisõpradele!
Kogus: ligikaudu 250 g müslit
Valmistusaeg: 25 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 120 g gluteenivabu kaerahelbeid
- 1 peotäit india pähkleid
- 1 peotäit sarapuupähkleid
- 1 peotäit päevalilleseemneid
- 6-7 keskmise suurusega datlit (kõige paremini sobivad värsked või pehmed datlid)
- 2 peotäit rosinaid (valikuline)
- 120 ml vett
- 1-2 tl kaneeli
- näpuotsatäit meresoola
Kuidas gluteenivaba müslit valmistada?
Vala datlid koos veega blenderisse ning töötle ühtlaseks. Tõsta segu hetkeks kõrvale. Seejärel haki seemned-pähklid pisut väiksemaks ning aseta kaussi, tõsta sekka gluteenivabad kaerahelbed ning vala hulka datli-vee segu, meresool ja kaneel. Sega hoolikalt, seejärel aseta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja see lusikaga ühtlaselt laiali. Küpseta müslisegu 150 kraadi juures 20 minutit.
Kui valmis, siis lase pisut jahtuda ning murra valminud müsli sõrmede vahel väiksemateks tükkideks. Sega soovi korral sisse ka rosinad ja naudi meelepärasega. Hoiusta müslit õhukindlas anumas.