Magus, Retseptid, Vahepalad

Chaga brownie banaani-vaarikajäätisega

chaga-brownie

Suussulav chaga brownie vaarikajäätisega

Kas sa chaga browniet oled kunagi valmistanud? Tegemist on legendaarse oa-browniega, milles kakao rolli enda kanda võtnud aga hoopis tervistav chaga! Chaga lisab brownile mõnusalt šokolaadise meki ning rikastab seda võrratult tervistavate omadustega. Maius, mis ühtaegu nii keha turgutav kui maitsemeeli paitav! Praeguste jahedamate sügisilmadega teetassi kõrvale ideaalne tervislik amps, mis meeltmööda nii suurtele kui väikestele maiasmokkadele. Niisamuti sobivad chaga ruudukesed aga hästi ka peolauale sättimiseks. Proovi ise järgi! 

Kogus: 6-9 ruudukest 
Valmistusaeg: 60 minutit 
Raskusaste: kerge 
Valmistamiseks vajad: 

Brownie jaoks: 

  • 2 pakki valgeid ube (460 g) 
  • 100 g gluteenivabu kaerahelbeid 
  • 3 tl chagat (näiteks Vimergy) 
  • 120 ml magustamata mandlipiima 
  • 50 g kookosõli 
  • 120 g vahtrasiirupit 
  • 60 g meelepärast (lisanditeta) pähklivõid 
  • näpuotsatäis soola 

Jäätise jaoks: 

  • 3 keskmise suurusega külmutatud banaani 
  • 2 peotäit külmutatud vaarikaid 
  • mett või vahtrasiirupit (valikuline, lisa maitse järgi) 

Kuidas browniet valmistada? 

Loputa oad. Seejärel aseta kõik koostisosad köögikombaini või blenderisse ja sega ühtlaseks. Vala segu ümarasse 20-22 vm läbimõõduga koogivormi või 20 cm läbimõõduga kandilisele ahjuplaadile. Küpseta browniet 180 kraadi juures umbes 45 minutit. Lase enne lahti lõikamist jahtuda ning serveeri vaarikajäätisega.

Jäätise valmistamiseks surista köögikombainis või blenderis külmutatud banaanid koos külmutatud vaarikate ja mee või vahtrasiirupiga.

PS! Brownie värv sõltub chaga jahvatusastmest – mida peenem pulber, seda tumedab brownie värvilt jääb. Kui soovid pruuni browniet, kasuta võimalikult peene jahvatusega chaga pulbrit, näiteks Vimergy oma. 

Lisa lugemist

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga