Magus, Retseptid, Vahepalad

Lahtised õunaküpsised mandlipõhjal

Lahtised-õunaküpsised-mandlijahupõhjaga

Hõrgud õunaampsud mandlipõhjal

Need hõrgud õunaampsud lausa sulavad suus! Tegemist on tõepoolest võrratu maiusega, millega on lausa raske piiri pidada. Magusad õunad suussulaval mandlipõhjal on lihtsalt midagi erakordselt head, tõesõna! Nii nagu ikka, ei ole ka seekordsetesse küpsetistesse peidetud grammigi gluteeni, muna ega ka piimatooteid. Niisamuti ei leia retseptist õli – selle rolli on enda kanda võtnud kodune õunakaste. Ampsude valmistamine nõuab küll kerget näputööd, ent on väikest nokitsemist absoluutselt väärt. Kui oled magusasõber, siis kääri aga julgelt käised üles ja katseta järgi, sest teatavasti on oma maitsemeel ikka kuningas.

Kogus: 3-4 magusasõbrale
Valmistusaeg: 60 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

Põhja jaoks: 

Täidise jaoks: 

Kuidas õunaküpsiseid valmistada? 

Sega esmalt kausis kokku kuivained – mandlijahu, tärklis, kookossuhkur ja küpsetuspulber. Seejärel lisa juurde õunakaste ja vormi käte abil taigen. Kui segu on liiga kleepuv, lisa juurde mandlijahu (üks lusikatäis korraga). Vormi segust pallike, mässi see toidukilesse või küpsetuspaberisse ja tõsta 30-minutiks külmkappi tahenema. 

Senikaua valmista täidis. Selleks pese, koori ja viiluta õun ja tõsta kõik täidise koostisosad kastmepannile, kastrulisse või väiksemasse potti. Lase segul keema tõusta ning hauta seejärel 3-4 minutit ning tõsta kõrvale jahtuma.

Seejärel eelkuumuta ahi 180 kraadini ja kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Võta külmast taignapall, jaga see 9 võrdseks osaks (soovi korral kasuta selleks köögikaalu) ja vormi igast osast pallike. Laota pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi sõrmede abil keskele tühimik nii, et moodustuksid justkui väikesed “kausikesed”. Täida tühimik õunatäidisega (tõsta 1 teelusikatäis täidist igasse tühimikku). Jaota täidis küpsisekausikeste vahel ja tõsta küpsised seejärel ahju. Küpseta 15-20 minutit. Valmides lase küpsistel esmalt pisut nautida ja naudi! 

PS. Koduse õunakastme jaoks talita järgmiselt: Pese, koori ja tükelda õunad (2-3 väiksemat, umbes 200g) ja aseta need väiksemasse potti või kastrulisse. Lisa hulks 2-3 spl vett, et õunad põhja kinni ei jääks. Hauta õunakuubikuid keskmisel kuumusel kuni pehmenemiseni. Seejärel eemalda pott tulelt ja surista saumikseri abil õunad ühtlaseks siidiseks kastmeks. Soovi korral võid õunad valada ka blenderisse või köögikombaini. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga