Retseptid, Soolane

Kreemine brokolipasta

brokolipasta

Kreemine brokolipasta

Rikkalik koorene pasta, mis ei sisalda piima, gluteeni ega ühtki teist loomset komponenti! Kummutame taaskord müüdi, et taimetoit on igav või lausa maitsetu. Seesama brokolipasta retsept on järjekordne tõestus sellest, kuivõrd maitsekas ja kosutav taimetoidumaailm tegelikult olla saab. Kreemises brokolipastas kohtuvad india pähklid, tervendav brokoli, ürdid, hapukas sidrun ja gluteenivaba pasta. Maitseküllane kombinatsioon, mis ei ärrita seedimist ega tekita ebameeldivat raskusetunnet. Usume, et tervislikult toitudes ei pea sa ühestki lemmiktoidust loobuma, kõigele on olemas tervisesõbralikum alternatiiv! 

Kogus: 3 pastasõbrale
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 1 spl oliivi- või kookosõli (valikuline, võid kasutada ka vett või puljongit)
  • 1 keskmise suurusega sibul 
  • 1 keskmise suurusega brokoli (vars, peeneks hakituna + õisikud) 
  • 2 värsket küüslauguküünt
  • 80 g india pähkleid 
  • ½ sidruni mahl + koor 
  • soola ja pipart (vastavalt maitsele) 
  • 110 ml vett 
  • 300 g meelepärast gluteenivaba pastat 

Kuidas brokolipastat valmistada? 

Alusta kastme valmistamisest. Selleks vala india pähklid üle kuuma veega ja tõsta 20 minutiks kõrvale. Pruunista pannil hakitud sibul ja tükeldatud brokolivars (ainult vars, ilma õisikuteta). Küpseta, kuni sibul ja brokoli on poolpehmed. Seejärel lisa pannile ka purustatud või peeneks hakitud küüslauk ja hauta veel paar minutit. Tõsta sibula-brokolisegu blenderisse ja vala juurde leotatud india pähklid, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga ning surista ühtlaseks kreemiseks kastmeks.

Kui kaste on valmis, keeda meelepärane pasta pakil olevate juhiste kohaselt. Lisa 2 minutit enne pasta valmimist potti pastale lisaks ka brokoliõisikud. Kui pasta on valmis ja brokoli kergelt krõmps, kurna pastavedelik välja ja tõsta kaste pasta ja brokoli hulka. Sega hoolikalt ja naudi koheselt.

Originaalretsepti autoriks on @herbifoods, käesolev versioon on algse retsepti kohandus. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga