Ampsusuuruses “juustukoogid” metsmustikatega
Sinu ees on tõeline taimetoidumaastiku hitt – täistaimsed juustukoogid! Tõepoolest – enam ei vaja sa hõrgu juustukoogi valmistamiseks ei loomsest piimast valmistatud toorjuustu ega ka selle poelettidel leiduvat lisaainetega taimset alternatiivi. Juustukoogi saad kerge vaevaga valmis meisterdada naturaalsetest india pähklitest. Usume, et sellest metsmustika juustukoogi retseptist võib saada sinu uus lemmik. See on kook, mis lausa sulab suus! Lisaks võimaldab käesolev retsept valmistada nii pisikesi ampsukooke, mida on mõnus serveerida ja lihtne hoiustada, kui ka klassikalist suurt juustukooki. Proovi ise järgi!
Kogus: 12 ampsusuurust kooki või 1 suur juustukook
Valmistusaeg: 25 minutit + külmikus tahenemisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Põhja jaoks:
- 200 g mandleid või pekaanipähkleid
- 80 g vahtrasiirupit
- 30 ml sulatatud kookosõli
- näpuotsatäis meresoola või Himaalaja soola
- võimsat blenderit või köögikombaini
Täidise jaoks:
- 260 g leotatud india pähkleid
- 160 g vahtrasiirupit
- 60 g värskelt pressitud sidrunimahla
- 55 g sulatatud kookosõli
- näpuotsatäis meresoola või Himaalaja soola
- võimsat blenderit või köögikombaini
- 12 silikoonist muffinivormi või klassikalist lahtikäivat ümmargust koogivormi
Katteks:
- 295 g metsmustikaid
Kuida mustika “juustukooke” valmistada?
Alusta pähklite leotamisest. Selleks aseta india pähklid 20-30 minutiks kuuma vette ligunema. Nii muutuvad pähklid pehmemaks ja lõpptulemus jääb siidisem. Senikaua, kuni pähklid ligunevad, valmista põhi. Selleks aseta köögikombaini kõik põhja koostisosad ja surista seni, kuni moodustub kleepuv taignamass. Vajadusel sega vahepeal segu spaatli või lusikaga.
Jaota mass muffinivormide vahel (või suru suure koogivormi põhja) ja vajuta laiali. Seejärel meisterda valmis täidis. Selleks kurna leotatud india pähklid ja tõsta koos ülejäänud täidise koostisosadega blenderisse või köögikombaini ning surista kuni siidise tekstuuri saavutamiseni.
Tõsta täidis eelnevalt vormidesse surutud põhjale ja säti peale metsmustikad. Aseta koogid (või üks suur kook) 2-3 tunniks sügavkülma, kuni koogid on tahenenud.
Enne serveerimist lase kookidel 10-15 minutit toatemperatuuril sulada. Tõsta taldrikule ja naudi! Hoiusta kooke sügavkülmas õhukindlas karbis või anumas.