Gluteenivaba “Mac & cheese” täistaimses võtmes
Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 340 g meelepärast gluteenivaba pastat
- 5 pisemat kartulit (või 2 suurt)
- 1 keskmise suurusega porgand
- 1 tl küüslaugupulbrit
- 1 tl sibulapulbrit
- ½ tl paprika pulbrit
- ¼ tl kurkumit
- 1 spl sidrunimahla
- ½ tl meresoola
- ½ tassitäit (125 ml) vett või aedviljapuljongit
- jahvatatud pipart
Kuidas valmistada gluteenivaba “Mac and cheese”?
Esmalt keeda pasta. Kurna ja aseta kõrvale. Seejärel aseta pestud, kooritud ja tükeldatud porgandid ja kartulid aurutisse. Auruta 10-15 munutit kuni köögiviljad on pehmed.
Aseta aurutatud porgand ja kartul blenderisse ja lisa hulka sidrunimahl, vesi või puljong ja kõik maitseained.
Surista kuni siidise tekstuuri saavutamiseni. Viimase sammuna vala kaste suurele kastmepannile või potti ja lisa juurde eelnevalt keedetud pasta. Sega hoolikalt ja kuumuta 3-5 minutit keskmisel kuumusel. Serveeri ja naudi koheselt.