Gluteenivaba “Mac & cheese” täistaimses võtmes
Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 340 g meelepärast gluteenivaba pastat
- 5 pisemat kartulit (või 2 suurt)
- 1 keskmise suurusega porgand (proovi leida magus porgand, millel pole kibedat alatooni)
- 0,5 tl küüslaugupulbrit
- 1,5 tl sibulapulbrit
- ½ tl paprika pulbrit
- ¼ tl kurkumit
- 1 spl sidrunimahla
- ½ tl meresoola
- ½ tassitäit (125 ml) vett või aedviljapuljongit
- väike törts mett või vahtrasiirupit (soovi korral)
- jahvatatud pipart
Kuidas valmistada gluteenivaba “Mac and cheese”?
Esmalt keeda pasta. Kurna ja aseta kõrvale. Seejärel aseta pestud, kooritud ja tükeldatud porgandid ja kartulid aurupotti. Auruta 10-15 minutit (või vajadusel kauem), kuni köögiviljad on pehmed.
Aseta aurutatud porgand ja kartul blenderisse ja lisa hulka sidrunimahl, vesi või puljong ja kõik maitseained. Surista kuni siidise tekstuuri saavutamiseni. Maitse ja soovi korral lisa maitseaineid juurde, kuni tekib mõnusa maitsega kaste.
Viimase sammuna vala kaste suurele kastmepannile või potti ja lisa juurde eelnevalt keedetud pasta. Sega hoolikalt ja kuumuta 3-5 minutit keskmisel kuumusel. Serveeri ja naudi koheselt.