Gluteenivaba “Mac & cheese”
Gluteenivaba “Mac & cheese” täistaimses võtmes
Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 340 g meelepärast gluteenivaba pastat
- 5 pisemat kartulit (või 2 suurt)
- 1 keskmise suurusega porgand (proovi leida magus porgand, millel pole kibedat alatooni)
- 0,5 tl küüslaugupulbrit
- 1,5 tl sibulapulbrit
- ½ tl paprika pulbrit
- ¼ tl kurkumit
- 1 spl sidrunimahla
- ½ tl meresoola
- ½ tassitäit (125 ml) vett või aedviljapuljongit
- väike törts mett või vahtrasiirupit (soovi korral)
- jahvatatud pipart
Kuidas valmistada gluteenivaba “Mac and cheese”?
Esmalt keeda pasta. Kurna ja aseta kõrvale. Seejärel aseta pestud, kooritud ja tükeldatud porgandid ja kartulid aurupotti. Auruta 10-15 minutit (või vajadusel kauem), kuni köögiviljad on pehmed.
Aseta aurutatud porgand ja kartul blenderisse ja lisa hulka sidrunimahl, vesi või puljong ja kõik maitseained. Surista kuni siidise tekstuuri saavutamiseni. Maitse ja soovi korral lisa maitseaineid juurde, kuni tekib mõnusa maitsega kaste.
Viimase sammuna vala kaste suurele kastmepannile või potti ja lisa juurde eelnevalt keedetud pasta. Sega hoolikalt ja kuumuta 3-5 minutit keskmisel kuumusel. Serveeri ja naudi koheselt.
Lisa lugemist
09
jaan.
Gluteenivabad vegan kaneelirullid
- Posted by Erki
- 0 comments
Suussulavad kaneelirullid datlikreemiga
Ilmselt ei üllata sind, et köögiviljadega saab igasugu põnevaid roogasid valmi...
14
nov.
Täistaimne gluteenivaba läätse lasanje
- Posted by Erki
- 0 comments
Mahlane aedviljalasanje india pähkli juustuga
Kui oled unistanud ühest tõeliselt maitseküllasest lasanjest, mis oleks ü...
13
nov.
Kõrvitsa Mac ‘N’ Cheese
- Posted by Erki
- 0 comments
Kõrvitsane mac 'n' cheese
Kas ameerikapärane juustune pastaroog kõlab kui midagi liig rasvast ja kahjulikku, kui soovid...
07
okt.
Karrine kartuli-hernepada
- Posted by Erki
- 0 comments
Särtsakas karripada kartuli ja hernestega
Kui oled karrifänn, siis järgnev, pisut teistmoodi ja väikese vimkaga karripa...
01
okt.
Punase läätse hummus
- Posted by Erki
- 0 comments
Siidine punase läätse hummus
Kas teadsid, et hummust saab valmistada kikerherneste kõrval ka läätsedest? Meie proovisi...
06
juuli
Sidruniruudud
- Posted by Erki
- 0 comments
Suussulavad sidruniruudud
Kui magushapukad maitsed on sulle meeltmööda, siis võib sellest maiusest saada sinu uus lemm...
09
juuni
Rasvavabad mustikaruudud kaerapõhjal
- Posted by Erki
- 0 comments
Mustika purukook
Ilmselt tead sa, kui hästi maitseb purukook. Kas sa aga teadsid, et maitsvat purukooki on võimalik edu...
22
mai
Prantsusepärane salat roheliste ubade ja sidrunivinegretiga
- Posted by Erki
- 0 comments
Prantsusepärane salati roheliste ubade, oliivide ja sidrunivinegretiga
Kui oled seni arvanud, et pelgalt salatit süües ...
05
apr.
Krõbe kartulisalat
- Posted by Erki
- 0 comments
Krõbe kartulisalat india pähkli kastmega
Klassikaline kartulisalat on küll hea, kuid tahaks vahepeal midagi teistsugus...
05
apr.
Kreeka pähkli bolognese
- Posted by Erki
- 0 comments
Lihavaba bolognese kreeka pähklite ja seentega
Naudi itaaliapäraseid maitseid täistaimses võtmes ja kodust lahkumata! ...
04
apr.
Metsmustika “juustukoogid”
- Posted by Erki
- 0 comments
Ampsusuuruses “juustukoogid” metsmustikatega
Sinu ees on tõeline taimetoidumaastiku hitt - täistaimsed juustukoogid! Tõ...
22
märts
Kodune õunakaste
- Posted by Erki
- 0 comments
Siidiselt kreemjas õunakaste!
Kaneel ja õunad on küll justkui kokku loodud ning just need imelised maitsed selles siidi...