Maitseküllane taimne seenepasteet!
Sõnaga pasteet kipub tihti esimesena meenuma just loomsest kraamist valmistatud rasvarikas määre. Kas sa aga seenepasteeti oled kunagi proovinud? See on üks ütlemata maitsev määre, mis kolesterooli taset lakke ei lennuta, on kõhule kerge ning heast ja paremast pungil. Seenepasteedis on liha asemel aukohal hoopis šampinjonid, mida täiustamas toitainerikkad kaunviljad. Lisaks pisut pähkleid ning särtsakaid ürte. Ka valmistamine pole sugugi raketiteadus. Pese, koori, tükelda, rösti ja pista kombaini! Nii lihtne see ongi! Selleks, et ise järele proovida saaksid, jagame seda imelist retsepti ka sinuga!
Kogus: kolmele kuni neljale sööjale
Valmistusaeg: 40 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
- 250 g valgeid või pruune šampinjone
- 1 baklažaan
- 1 keskmise suurusega porgand
- 1 küüslaugukobar
- 1 purk (250 g) valgeid ube või kikerherneid (soovi korral võid kaunviljad ka ise keeta)
- 35 g kreeka pähkleid
- 6 õlivaba päikesekuivatatud tomatit (valikuline)
- 1 spl oliiviõli (valikuline)
- peotäis värsket peterselli
- maitse järgi soola ja pipart
Kuidas taimset pasteeti valmistada?
Eelkuumuta ahi 200 kraadini ning kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Senikaua kuni ahi soojeneb, valmista ette köögiviljad.
Selleks pese ja tükelda seened ja baklažaan ning koori ja tükelda sibul ja porgand. Lõika küüslaugukobaralt ära “müts”. Aseta köögiviljad ahjuplaadile ning tõsta sekka koorimata küüslaugukobar.
Rösti köögivilju ahjus 200 kraadi juures 25-35 minutit, vahepeal segades (umbes 15 minuti möödudes). Kui köögiviljad on pehmed, aseta need köögikombaini ning vala hulka valged oad või kikerherned, maitseained, värske petersell ning pigista küüslaugukobarast välja küüslauguküüned.
Soovi korral lisa hulka ka päikesekuivatatud tomatid. Kui tomatid on kasutamiseks liiga kuivad, siis lase neil enne 5-10 minutit kuumas vees liguneda, nii muutuvad need tekstuurilt pehmemaks.
Seejärel surista köögikombainis kõik ühtlaseks.
Naudi pasteeti meelepärasega. Proovi seda näiteks koos hapendatud toortatraleivaga. Pasteet säilib külmkapis õhukindlas anumas kenasti vähemalt nädalajagu.









